Taberele de la Timişul de Sus şi Dâmbu Morii vor fi renovate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra de la Predeal are doar 75 de locuri. Foto: Arhivă
Tabăra de la Predeal are doar 75 de locuri. Foto: Arhivă

De mai bine de 20 de ani, clădirile taberelor şcolare au fost lăsate în paragină de statul roman. Braşovul nu mai are decât o singură tabără şcolară de stat care mai există în circuit.

Primăria Braşov, care a preluat, anul trecut, prin Hotărâre de Guvern taberele de la Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, vrea acum să le reabiliteze, iar în acest sens a şi organizat o licitaţie pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferente proiectului. Aceasta a fost însă amânată, întrucât, dosarul depus de municipalitate a avut nevoie de mai multe clarificări cerute de firmele interesate. Valoare estimată pentru întocmirea documentaţiei este de 211,290.32 de lei, scrie bzb.ro.

„Din păcate, aceste tabere se află într-o stare deplorabilă, însă eu sper să reuşim, până anul viitor, sa face în aşa fel ca ele să îşi recâştige prestigiul de altă dată şi să aibă locul pe care îl merită, pentru ca elevii braşoveni şi cei din alte judeţe să poată beneficia de ele", a declarat primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro.

Acum, copiii şi tinerii care vor să meargă în tabără la munte au doar o singură variantă la stat, tabăra de la Predeal. Aceasta are numai 75 de locuri, iar tariful de cazare şi masă este unul rezonabil, 60 de lei pe zi, ceea ce face ca locaţia să fie ocupată în special în sezonul rece.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite