Braşov: sute de milioane de euro pentru agricultură şi amenajări forestiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov anunţă că în lunile iulie şi august vor putea fi accesate fonduri europene prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, scrie bzb.ro.

Sesiunea de proiecte pentru dezvoltarea de microintreprinderi se va lansa pe 1 august. Beneficiarii eligibili sunt microîntreprinderile, dar şi persoanele fizice, urmând să fie finanţate investiţii în construcţia, modernizarea, extinderea clădirilor în scop productiv, în dotări şi echipamente. Bugetul proiectului este de 134,668 milioane de euro. Doritorii pot primi maxim 200.000 de euro per proiect.

Sesiunea de proiecte pentru dezvoltare agricolă şi forestieră se va lansa în iulie, iar beneficiarii eligibili sunt întreprinderile individuale, IMM-urile, cooperativele agricole, precum şi grupurile de producători.
Banii vor fi acordaţi pentru construirea şi modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă, depozitarea produselor, inclusiv depozite frigorifice en-gross, achiziţionarea de noi utilaje, instalaţii, echipamente, mijloace de transport specializate, investiţii pentru producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile etc. Suma maximă de poate fi acordată este de 3 milioane de euro.

Tot în luna iulie, se vor putea accesa ajutoare de stat în valoare de 50 de milioane de euro, pentru investiţii în industria alimentară, în prelucrarea primară a produselor forestiere, precum şi în producerea şi utilizarea biocombustibililor, scrie bzb.ro. Se vor finanţa construirea şi/sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă, depozitarea produselor, inclusiv depozite frigorifice en-gross, achiziţionarea de noi utilaje, instalaţii, echipamente, mijloace de transport specializate, investiţii pentru producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile, precum şi achiziţionarea de software, patente şi licenţe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite