Strada Sforii, cea mai îngustă din Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având o lăţime care variază între numai 111 şi 135 de centimetri, Strada Sforii din Braşov este considerată a fi cea mai îngustă „uliţă" din Europa de est, motiv pentru care a devenit un punct turistic.

Vizitatorii provin din mai toate colţurile lumii şi sunt ademeniţi de aceasta fie din motive istorice, fie din pură curiozitate. Strada a fost costruită în urmă cu patru secole.

Atracţia a devenit mai mare după 2003, an în care a intrat în reparaţii. Cu pavaj nou şi pereţii clădirilor refăcuţi, strada şi-a recăpătat cu adevărat farmecul, seara fiind luminată cu felinare asemănătoare celor de acum un secol.

Datorită luminii difuze şi a aerului boem, uliţa a devenit un refugiu mai ales pentru tinerii îndrăgostiţi, fapt remarcat chiar de unul dintre turiştii străini.
„Strada Sforii este chiar în inima Braşovului, aşa că majoritatea turiştilor fac un efort pentru a găsi celebra cale de evacuare. Fie că sunteţi singur sau cu persoana iubită, această stradă este un ritual de trecere pentru oricine vizitează popularul oraşul din Transilvania, mai ales dacă este Ziua Îndrăgostiţilor", este o parte din ceea ce a scris respectivul pe tonic.com, un blog colectiv. Numind-o „Rope Street", David J. a punctat în final, glumind: „Ai fi crezut că România este bună de vizitat numai de Halloween", relatează mytex.ro

Strada Sforii leagă Poarta Şchei de strada Cerbului şi are o lungime de aproximativ 80 de metri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite