Strada Mihai Eminescu intră în reparaţii capitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Mihai Eminescu, închisă anul trecut din cauza degradării structurii de rezistenţă va fi consolidată anul acesta.

De când strada „Mihai Eminescu", destinată iniţial pietonilor, a fost transformată acum câţiva ani, în drum destinat traficul rutier, structura acesteia a cedat. Pe lângă trafic, alt factor care a contribuit la degradarea străzi au fost ploile puternice.
Localnicii spun că strada este cu probleme de multă vreme. În 2006, de exemplu, s-a mai lucrat aici, iar acum doi ani s-a refăcut o altă porţiune de drum.

„De foarte mult timp se distruge drumul acesta şi este tare periculos. La fiecare ploaie se infiltrează apa şi fiindcă este pantă, o ia pur şi simplu la vale", a spus Cornel Vidican, un locuitor din acea zonă.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie cu strada Mihai Eminescu!

Lucrări s-au efectuat, potrivit viceprimarului, încă de anul trecut, însă abia în perioada următoare se va realiza consolidarea părţii carosabile şi a versantului. „În ultima decadă a lunii martie se va începe realizarea coloanelor forate şi a micropilonilor care vor asigura consolidarea suprafeţei carosabile şi a versantului acestei străzi. Am semnat deja ordinul de începere a lucrărilor, însă a venit iar iarna, şi nu putem începe. Nu temperaturile sînt neapărat o problemă, ci precipitaţiile şi apa din sol. Noi ne dorim să terminăm aceste lucrări, care sînt foarte complexe, înainte de sfîrşitul anului", a declarat viceprimarul Gantz pentru monitorulexpres.ro.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite