Sportivii braşoveni, campioni balcanici la sărituri cu schiurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:newsbv.ro
Foto:newsbv.ro

Iulian Pîtea şi Remus Tudor au câştigat ambele etape ale Campionatului Balcanic de sărituri cu schiurile ce a avut loc în centrul din Valea Cărbunării, Râşnov, şi care s-a desfăşurat pe trambulina cu punctul de construcţie la 64 de metri (K64).

Doisprezece sportivi ai echipei naţionale de sărituri cu schiurile, sponsorizaţi de OMV, patru din Ucraina şi doi din Olanda au participat la această competiţie. „Trambulinele de sărituri cu schiurile de la Râşnov fac parte din proiectul de infrastructură sportivă al programului "OMV Move & Jump", lansat în anul 2007 de către OMV şi Federaţia Română de Schi-Biatlon", se precizează într-un comunicat al organizatorilor, citat de newsbv.ro.

Sâmbătă, 11 februarie, titlul de campion balcanic i-a revenit lui Iulian Pîtea, în vârstă de 15 ani, legitimat la CSS Dinamo Râşnov, cu un total general de 207,9 puncte. Alţi doi sportivi din România, Remus Tudor, în vârstă de 19 ani, legitimat la clubul CSS Braşovia - CSU şi Eduard Torok, în vârstă de 15 ani, de la clubul CSS Dinamo Râşnov, au ocupat locurile doi şi trei, după un punctaj de 206,9, respectiv 206,7 puncte.

Cea de-a doua etapă a competiţiei desfăşurată duminică, 12 februarie, l-a avut drept câştigător pe Remus Tudor, cu un total general de 236,1 puncte. Acesta a înregistrat şi cea mai lungă săritură din concurs, de 70 metri. Podiumul a fost completat de Iulian Pîtea, care a înregistrat un total de 223,2 puncte şi Valentin Robert Tatu, în vârstă de 16 ani, legitimat la CS Dinamo Braşov, cu un punctaj de 218,7 puncte.

Alături de sportivii români care s-au clasat pe podium, România a mai fost reprezentată la Campionatul Balcanic de următorii membri ai lotului naţional: Ştefan Blega (14 ani, CSS Braşovia), Szilveszter Kozma (20 ani, CS Dinamo Braşov), Adrian Vornicu (17 ani, CSS Dinamo Râşnov), Alexandru Mocăniţă (16 ani, CS Dinamo Braşov), Szilard Gal (18 ani, CS Dinamo Braşov), Sorin Mitrofan (13 ani, CSS Braşovia), Ovidiu Băilă (16 ani, CSS Braşovia), Adrian Grigore (16 ani, CSS Braşovia).

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite