Spitalele braşovene au câştigat lupta cu Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la decizia de închidere spitalelor mici unităţile din Codlea şi Victoria au reuşit să învingă sistemul. Din păcate, Spitalul din Victoris rămâne închis.

După o luptă în instanţă şi proteste de stradă, în octombrie 2011, Spitalul Codlea a fost redeschis, având trei secţii unde lucrează 65 de angajaţi. În 18 ianuarie 2012, Spitalul a primit clasificarea permanentă şi va funcţiona ca unitate medicală de categoria a cincea.

Spitalul din Codlea are acum o capacitate de 80 de paturi şi oferă servicii medicale pe urgenţă, pediatrie şi servicii de geriatrie-gerontologie şi îngrijiri paliative. Spitalul a fost redeschis în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, care a admis, în august 2011, cererea autorităţilor locale de suspendare a Hotărârii de Guvern în urma căreia unitatea a fost închisă. În urma deciziei Curţii de Apel, care este executorie, CASJ Braşov a fost obligată să reîncheie contractul de finanţare cu Spitalul din Codlea până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei pe fond, scrie Mediafax..

În ceea ce priveşte Spitalul din Săcele, acesta a primit, în 31 ianuarie 2012, avizul de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii, fiind în prezent în căutare de personal. Spitalul va avea, în noua formă, 50 de paturi, plus cinci pentru internări de zi.

La Săcele vor exista un compartiment de medicină internă cu zece paturi, un compartiment de pediatrie, cu 20 de paturi, un compartiment de boli cronice cu zece paturi şi cameră de gardă, tot cu zece paturi. Ambulatoriul integrat va avea cabinete pe specialităţile medicină internă, cardiologie, pediatrie, ORL, oftalmologie, obstetrică - ginecologie, chirurgie generală şi laboratoare care vor deservi atît unitatea cu paturi, cît şi ambulatoriul integrat.

Primăria Săcele a lansat un anunţ de angajare personal pentru spital, fiind nevoie de 13 medici de medicină internă, pediatrie, îngrijiri paliative, radiologie, laborator, oftalmologie, ORL, obstetrică ginecologie, chirurgie, cardiologie şi planificare familială, un farmacist, un biolog, 29 de asistente medicale şi 6 infirmiere, 8 îngrijitoare şi o spălătoreasă, mai scrie Mediafax.

Spitalul din Victoria a rămas închis, în pofida demersurilor autorităţilor locale.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite