Spectacol total de sărituri cu schiurile la Râşnov. Thomas Morgenstern a fost încântat de baza de pe Valea Cărbunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia a fost câştigată de slovenul Jure Sinkovec. Foto:Dan Suciu
Competiţia a fost câştigată de slovenul Jure Sinkovec. Foto:Dan Suciu

Prima Cupă de vară FIS la sărituri cu schiurile din România a atras mii de spectatori care au fost încântaţi de evoluţiile zburătorilor cu schiurile.

Competiţia a fost câştigată de slovenul Jure Sinkovec. Podiumul a fost completat de cehul Lukas Hlava și de slovenul Robert Kranjec. 72,5 metri estre noul record al trambulinei, stabilit de Jure Sinkovec

Nouă speranţe ale României

În total, 33 de sportivi din nouă ţări au participat la concursul desfăşurat pe trambulina K64(HS71) din centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov. Printre săritori s-au numărat şi austriacul Thomas Morgenstern şi cehul Roman Koudelka

Competiţia a marcat deschiderea oficială a centrului de sărituri cu schiurile de la Râşnov, primul astfel de centru din România şi din Europa de Sud-Est construit la standarde internaţionale.

image

În cadrul competiţiei au sărit nouă sportivi din România, patru din Austria, şase din Cehia, doi din Slovenia, patru din Olanda, unul din Bulgaria, doi din Belarus, patru din Ucraina şi unul din Ungaria.
Cei nouă sportivi români: Remus Tudor (locul 12), Szilveszter Kozma (locul 14), Valentin Tatu (locul 16), Iulian Pîtea (locul 19), Eduard Torok (locul 23), Ştefan Blega (locul 26), Adrian Vornicu (locul 27), Sorin Mitrofan (locul 30) şi Alexandru Mocăniţă (locul 32). Ei au fost aplaudaţi la scenă deschisă de miile de spectactori prezenţi.

Foto:Dan Suciu

Morgenstern, încântat de condiţiile de la Râşnov

La eveniment a fost prezent şi multiplul campion olimpic, mondial şi câştigător al cupei mondiale şi al turneului celor patru trambuline, Thomas Morgenstern.
„Este pentru a treia oară începând din anul 2007 când vin în România şi sunt impresionat de ce s-a întâmplat în toţi aceşti cinci ani. A fost o onoare pentru mine să iau parte la această competiţie. Am simţit aceeaşi atmosferă ca în Cupa Mondială în ceea ce priveşte organizarea şi interesul mass media şi al publiculu. Sunt sportivi români tineri care în câţiva ani vor avea rezultate foarte bune. Este nevoie de multă muncă şi susţinerea părinţilor. Bineînţeles este nevoie de o bază cum este aici la Râşnov", a declarat Thomas Morgenstern.

Investiţie importantă

Concursul a fost organizat sub egida Federaţiei Române de Schi-Biatlon. „Această zi marchează un moment important în istoria săriturilor cu schiurile din România şi reprezintă o dovadă a modului în care un parteneriat public-privat poate funcţiona cu succes. Investiţia OMV în construirea acestui centru de sărituri cu schiurile reprezintă cea mai mare investiţie privată după anii 1990 în sporturile de iarnă din România. Fără această investiţie şi fără sprijinul acordat de către Primăria oraşului Râşnov nu am fi fost astăzi aici, onoraţi de prezenţa unor campioni mondiali şi olimpici care au concurat alături de sportivi români pentru publicul din România în cadrul primei Cupe de vară FIS la sărituri cu schiurile din ţara noastră", a declarat Puiu Gaspar, Secretar General al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Foto:Dan Suciu

Centrul ultramodern la Râşnov

Situat în Valea Cărbunării, centrul de sărituri cu schiurile Râşnov este un proiect de infrastructură sportivă parte a programului ãOMV Move & Jump", fiind singurul din România şi sud-estul Europei la standardele impuse de Federaţia Internaţională de Schi. Centrul a fost realizat în cadrul unui parteneriat public-privat între Federaţia Română de Schi-Biatlon, Primăria oraşului Râşnov şi OMV, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Complexul include trei trambuline cu punctul de construcţie (punctul K) la 15, 35, respectiv 64 de metri. Fiind dotate cu o instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi cu o instalaţie de udat, iar în zona de aterizare cu suprafaţă artificială şi gazon natural, cele trei trambuline pot fi folosite pe întreaga durată a anului. Trambulinele K35 şi K64 sunt deservite de o instalaţie de telescaun, în incinta centrului existând o clădire anexă pentru birouri şi vestiare, o staţie de apă şi o parcare. Lucrările la centru au fost demarate în cursul anului 2009, trambulinele fiind date în folosinţă în vara anului 2011.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite