Shonn Gregory starul din „Inception“ a făcut facultatea la Braşov şi vrea să schimbe România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Românul Shonn Gregory, care a debutat în cinematografia mondială sub bagheta celebrilor regizori Christopher Nolan, Steven Spielberg şi Guy Ritchie, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că vrea să reprezinte cu mândrie ţara noastră în lume şi să schimbe în bine imaginea României.

Shonn Gregory, în vârstă de 26 de ani, a jucat în pelicule precum "Începutul/ Inception", în regia lui Christopher Nolan, "Sherlock Holmes 2", în regia lui Guy Ritchie, şi "War Horse", de Steven Spielberg. Vedeta a făcut Facultatea de Muzică lam Braşov, după care a studiat la Kensington and Chelsea College din Londra.

De două zile, Shonn Gregory a revenit în România, de care este foarte legat şi a cărei imagine negativă vrea să o schimbe în străinătate.

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de actorul Shonn Gregory:

Reporter: Sunteţi român, dar aţi devenit cunoscut în străinătate. Acum v-aţi întors în România. De ce v-aţi întors, de ce iubiţi România?

Shonn Gregory: Pentru că România îmi este foarte dragă, iubesc tot ce este aici, familie, prieteni. Şi acum a fost o ocazie foarte bună, pentru că am fost invitat la festivalul Film 4 Fun, care se desfăşoară între 2 şi 4 decembrie, şi aşa că m-am bucurat şi mai mult să mă întorc în România pentru acest eveniment.

Rep.: Când aţi plecat din România?

S.G.: Am plecat acum patru ani de zile şi o am aici pe mama mea, care stă în Ploieşti, prietenii care sunt peste tot în România, în Braşov, unde am terminat facultatea de muzică, şi am prieteni şi aici în Bucureşti.

Rep.: Puteţi să ne spuneţi care a fost traseul dumneavoastră profesional?

S.G.: Am absolvit facultatea de muzică, m-am mutat la Londra, am studiat pentru un timp actoria la Kensington and Chelsea College, după care mi-am luat inima în dinţi şi am trimis CV-ul împreună cu pozele la diverşi agenţi şi am început pas cu pas, de la roluri foarte mici.

Rep.: Care a fost primul dumneavoastră proiect în străinătate?

S.G.: Unul dintre primele a fost "Inception" şi altul a fost un proiect pentru Discovery Germania, dar făcut în Anglia. Şi aceste două proiecte mi-au dat satisfacţia şi dorinţa să continuu şi să cresc şi mai mult. Am fost absolut fascinat de tot ceea ce înseamnă platou de filmare, producători şi regizorul de film şi de cum se lucrează.

Rep.: Să lucraţi la primele dumneavoastră proiecte cu Christopher Nolan nu este puţin lucru, puteţi să ne spuneţi mai multe despre regizor, l-aţi cunoscut, aţi discutat cu el?

S.G.: A fost foarte frumos. Atunci când am intrat pe platou, era linişte totală şi erau acolo Christopher Nolan, Leonardo DiCaprio şi Michael Caine şi se filma o scenă din filmul "Inception", chiar o scenă dintr-un colegiu, şi am intrat pe platou şi am început direct să lucrez cu ei. De abia după aceea am avut şansa să vorbesc puţin cu el (Christopher Nolan, n.r.).

Rep.: Puteţi să ne spuneţi ce personaj aţi interpretat în acest film?

S.G.: În film am făcut şi voice overs şi am fost şi actor secundar, un rol foarte mic.

Rep.: Când aţi vorbit cu Christopher Nolan, ce v-a spus? Cum aţi luat contact cu el?

S.G.: Pur şi simplu pe platoul de filmare, eram toţi acolo şi doar am făcut cunoştinţă. I-am spus că sunt din România şi a fost puţin surprins că eu, din România, am ajuns pe platoul de filmare de la "Inception" şi chiar m-a felicitat şi mi-a spus: "Să ţii în continuare de visul tău şi să nu te laşi, să-ţi reprezinţi ţara cu mândrie".

Rep.: Aţi jucat şi alături de Leonardo DiCaprio, celebru mai ales în perioada aceasta datorită presupusei sale relaţii cu o româncă. Cum este, aţi reuşit să vorbiţi cu el?

S.G.: L-am mai cunoscut pe el şi printr-un amic comun, care a fost cel care construit platoul de filmări de la "Titanic". Am lucrat cu el şi aşa ne-am cunoscut, prin acest amic.

Rep.: Ce alte proiecte aveţi în portofoliu? Aţi lucrat şi cu Steven Spielberg?

S.G.: Am lucrat cu Steven Spielberg şi am lucrat şi cu fostul soţ al Madonnei, Guy Ritchie, în "Sherlock Holmes 2".

Rep.: La ce producţii aţi lucrat cu aceştia şi ce actori celebri aţi mai cunoscut?

S.G.: Cu Steven Spielberg, în "War Horse", şi cu Guy Ritchie, în "Sherlock Holmes 2", care nu a intrat încă pe marile ecrane. O să fie pe 16 decembrie premiera, la Londra. Şi am lucrat pe acest platou de filmări cu Rachel McAdams şi a fost foarte fain.
Rep.: Aţi ajuns să lucraţi cu nume celebre şi acum v-aţi întors în România. Care sunt planurile dumneavoastră? Vreţi să lucraţi la producţii româneşti, cu regizori români?

S.G.: Mi-aduc aminte, când m-am mutat la Londra şi am început să lucrez în producţii internaţionale, am trimis câteva e-mail-uri la câţiva producători de aici. Din păcate, nu am primit niciun răspuns. O dorinţă a mea ar fi să mă întorc în ţară şi să lucrez şi în producţii în România.

Rep.: Aveţi un regizor preferat, vă regăsiţi în proiectele cuiva anume din România?

S.G.: E greu să mă gândesc acum. Ştiu că România are regizori foarte mari şi nu aş vrea acum să dau nume, dar aş vrea până la urmă să mă întorc şi să fac parte dintr-o producţie de film sau de televiziune, depinde dacă o să am norocul să primesc nişte propuneri.

Rep.: La ce proiect recent aţi lucrat şi ce planuri aveţi pentru următoarea perioadă?

S.G. Am lucrat într-un film, se numeşte "Anna Karenina" şi este regizat de Joe Wright, un regizor englez, şi am făcut un spot publicitar pentru Financial Times şi, din ianuarie, s-ar putea să merg în Los Angeles, pentru o perioadă scurtă de timp, şi poate, Doamne ajută, să mă întorc în România.

Rep.: Acum locuiţi în Los Angeles sau tot la Londra?

S.G. La Londra, dar când este nevoie să zbor la New York sau Los Angeles, mă duc temporar pentru şase luni sau depinde cât trebuie să stau acolo.
Rep.: Aveţi un agent care vă reprezintă acolo, aveţi unul şi în România?

S.G.: Am un agent în Londra, am un manager în România şi sunt în negociere pentru a avea un manager şi în Los Angeles.

Rep.: Unde vă vedeţi peste zece ani, dacă aţi început atât de sus cariera în cinematografie?
S.G.: Doamne ajută să fie cât mai bine peste zece ani. Nu ştiu. Aş vrea să mă văd reprezentând România cu foarte mare plăcere şi să schimb părerea tuturor persoanelor despre România.

Rep.: Aţi fost vreodată neplăcut surprins în relaţiile cu ceilalţi în străinătate în momentul în care au aflat că sunteţi român? Aţi spus despre Christopher Nolan că s-a bucurat când a aflat că un român a ajuns să filmeze alături de el. Au fost şi momente care nu au fost la fel de plăcute?

S.G.: S-a întâmplat doar de câteva ori, dar eu zic că nu au fost momente chiar aşa de importante, pentru că acei oameni nu ştiau destul despre România şi eu am avut oportunitatea să le spun că anumite lucruri pe care le ştiau nu erau adevărate. Şi le-am schimbat opinia. Multe lucruri care se spun în afară despre România nu sunt adevărate. Aşa că noi, cei de afară, trebuie să ajutăm să schimbăm imaginea României, să o facem şi mai bună.

Rep.: Dar să revenim la momentele frumoase, aminteaţi de cel cu Christopher Nolan. Au fost şi alte momente deosebite pentru dumneavoastră ca român? Aţi fost apreciat pentru că sunteţi român?

S.G.: Mi s-a întâmplat un moment foarte frumos, care chiar m-a impresionat, când am fost în Los Angeles, cu un agent de acolo, să vizităm Universal Studios. Am ajuns la Universal Studios şi cei de acolo m-au întrebat de unde sunt, ce fac. Le-am spus că sunt din România şi în următoarea secundă au pus imnul României să cânte, ceea ce pe mine m-a impresionat foarte mult.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite