Se va schimba modul de circulaţie la ieşirea din Braşov spre Săcele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

Intersecţia care leagă DN1 de ocolitoarele Săcele şi Braşov va fi modificată, pentru a permite un trafic mai intens şi a elimina timpii de aşteptare.

Intersecţia care leagă DN1 de ocolitoarele Săcele şi Braşov va fi modificată, pentru a permite un trafic mai intens şi a elimina timpii de aşteptare.

Potrivit directorului Direcţiei tehnice din cadrul Primăriei Braşov, Attila Radnoti, după modificarea Podului de la Dârste se va putea circula direct din ocolitoarea Săcele către ocolitoarea Braşov şi invers, cu bandă dedicată şi fără a mai fi necesară cedarea trecerii în diferite intersecţii. La fel, se va putea circula direct de la Săcele către Braşov (Calea Bucureşti). Dinspre Calea Bucureşti către Săcele, accesul se va face la două benzi, în loc de una ca în prezent, şi va dispărea de asemenea obligaţia de a da prioritate, anunţă monitorul expres.ro.

Amenajarea noii intersecţii va include şi piste pentru biciclişti. Concomitent, va fi amenajat şi un sens giratoriu, la intersecţia dintre ocolitoarea Braşov şi ocolitoarea Săcele, pentru a se asigura fluxul traficului rutier şi accesul către cel mai nou cartier al municipiului Săcele, mai relatează monitorul expres.ro.

Finanţare în comun

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei, citat de monitorul expres.ro spune că la finanţarea lucrării ar trebui să contribuie, deopotrivă, municipiul Braşov, municipiul Săcele, dar şi CNADNR. „Este o lucrare complexă şi care interesează toate aceste părţi. Trebuie să existe o colaborare financiară între CNADNR şi municipalităţile Braşov şi Săcele, lucrarea fiind mai ales în beneficiul municipiului Săcele. În perioada următoare se eliberează documentele de urbanism şi se desfăşoară procedura pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, iar în paralel încercăm să identificăm soluţia de finanţare", a declarat Sorin Toarcea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite