Sărbătoare câmpenească, în weekend, la Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

„Răvăşitul oilor" este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral. La festival, se va cânta, juca şi mai ales se vor mânca pe săturate tot soiul de preparate specifice, şi mai ales pastramă de oaie şi bulz, udate cu must obţinut în gospodăriile celor din zona Bran.

Şi anul acesta, lângă Castelul Bran, pe Platoul Inima Reginei, festivalul va debuta cu o expoziţie gastronomică,ce se va desfăşura pe întreg parcursul evenimentului, unde vor fi expuse diversele sortimente de brânză şi pastramă care pot fi degustate şi cumpărate la cele mai bune preţuri direct de la producători, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zona Bran.

Va fi deschisă o expoziţie de animale în aer liber, în cadrul căreia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vânzări şi schimburi de berbeci, urmând ca la final, să se aleagă cele mai frumoase exemplare. Un loc important îl vor avea păstorii şi câinii lor ciobăneşti,adevăraţii eroi ai munţilor care vor participa la o paradă, la încheierea căreia vor fi premiaţi.

Foto:Adevărul

Pentru ca turiştii prezenţi să petreacă cu voie bună şi să-şi dorească să revină şi în anii următori, atunci când oile se îtorc de la munte, festivalul va fi însoţit permanent de muzică şi joc, printr-o serbare câmpenească susţinută de interpreţi şi ansambluri de renume din folclorul românesc.

De la eveniment nu vor lipsi meşterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: ţesături, blănuri, ceramică, precum şi obiecte de uz pastoral.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite