Şapte săli de operaţie nou nouţe la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Jumătate din blocul operator de la Spitalul Judeţean este renovat 100%. Cele şapte săli de operaţie au fost date în folosinţă şi au fost dodate cu aparatură de ultimă generaţie.

Renovările au costat 3,5 milioane de lei şi erau absolut necesare. „Nu poţi să realizezi un act medical de calitate, decât dacă ai condiţii foarte bune tehnice, investigaţionale, tehnice, medici pregătiţi. Acestea însumate duc la un act medical de calitate de care beneficiază pacientul. Noi am avut de-a lungul timpului probleme cu circuitele electrice, cu circuitul de fluide, oxigen, protoxid de azot, aer sub presiune, care se defectau. Pe toate le-am izolat astfel că astăzi, blocul operator are circuitele separate", a declarat dr. Adrian Albotă, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe Braşov, citat de brasovultau.ro."

Cele şapte săli de operaţie au faţă nouă, sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie, au suprafeţe antistatice ignifuge. În spaţiile vechi au rămas chiar şi vechile lămpi de acum 40 de ani. Nu doar partea din blocul operator a fost modernizat, ci şi secţia de reanimare care a fost dotată cu aparatură nouă. Şase monitoare performante au fost montate pentru evaluarea unor parametri medicali importanţi. Asistentele îi vor putea monitoriza pe pacienţi dintr-un centru de comandă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite