Şapte companii vor să facă Patinoarul din Poiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte firme se luptă să facă Patinoarul din Poiana Braşov, care va fi folosit pentru antrenamentele sportivilor care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), din 2013.

În aceste zile, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii verifică cele şapte oferte înscrise, urmînd a declara apoi cîştigătorul. „Deoarece procedura de atribuire nu a fost încă finalizată, nici unul din ofertanţi nu a depus contestaţie", au transmis reprezentanţii CNI.

Patinoarul artificial, ca structură preluată de la Complexul Naţional „Poiana Braşov", este realizat integral de la bugetul de stat. Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului, aprobaţi în luna martie printr-o hotărîre de guvern, investiţia este estimată la 34,4 milioane lei.

Competiţie de anvergură

Festivalul Olimpic al Tineretului European se organizează din doi în doi ani. FOTE ar trebui să se desfăşoare în România în perioasa 17-22 februarie 2013.
Competiţiile vor avea loc în Braşov, Râşnov, Predeal şi Sinaia. Ceremonia de deschidere va avea loc în Piaţa Sfatului, iar satul olimpic va fi în Poiana Braşov. În Râşnov se organiza competiţiile de sărituri cu schiurile. Trei trambuline au fost deja finalizare şi se mai lucrază la cea mai mare cu punctul de construcţie la 90 de metri. Tot în Râşnov se vor organiza şi competiţiile de schi fond.

Iniţial acestea trebuiau să se deşfăşoare la Buşteni, dar staţiunea nu a îndeplinit condiţiile cerute. În Predeal se vor organiza competiţiile de biatlon şi o probă de schi alpin, în Azuga o probă de schi alpin, iar în Sinaia se va organiza o competiţie de snowbord şi o probă de schi alpin.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite