Şantierele au fost luate la purecat de ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul.
Foto:Adevărul.

Trei echipe de inspectori de muncă au controlat mai multe şantiere de construcţii din Braşov, fiind vizate cazurile de muncă fără forme legale.

Primele controale au fost efectuate pe strada Vidin, unde două imobile sînt în renovare. Au fost identificaţi trei muncitori, care au declarat inspectorilor că proprietarul lucrează în regie proprie.

Alte controale au fost efectuate pe şantierele de anvelopare a mai multor blocuri din cartierul Valea Cetăţii. La unul din obiectivele controlate, trei muncitori care lucrau la baza blocului au declarat că au contracte de muncă, în schimb, alte două persoane, care au încercat să se ascundă pe schele la etajele superioare ale blocului au spus inspectorilor că se află în perioada de probă şi că patronul firmei urmează să le încheie contractele de muncă, relatează monitorulexpres.

„La acest ultim şantier am identificat şapte persoane, din care două se pare că lucrează fără forme legale. Angajatorii care nu încheie contracte de muncă angajailor cu o zi înainte ca aceştia îşi încep activitatea, riscă amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei pentru fiecare caz în parte. Mai mult, peste tot am constatat că aproape toţi muncitorii nu poartă echipamentele de protecţie. Pentru aceste încălcări ale legii amenzile pot ajunge pînă la 10.000 de lei", a declarat Bogdan Roman, inspectorul şef al ITM Braşov, citat de monuitorul expres.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite