S-a sistat finanţarea pentru extinderea pârtiilor din Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov a fost anunţată că finanţarea a fost diminuată deşi Victor Ponta a declarat că va sprijini Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Braşovul a rămas fără 1,3 milioane de lei din bugetul destinat extinderii domeniului schiabil. Guvernul României a transmis ieri Primăriei municipiului Braşov o adresă prin care anunţă diminuarea alocării bugetare pentru proiectul „Schi în România, Poiana Braşov" cu suma de 1,3 milioane lei, scrie monitorulexpres.ro.

„Lucrările la acest proiect sînt incluse în infrastructura necesară organizării FOTE 2013. Termenul de finalizare a extinderii şi modernizării era luna aceasta. Practic, constructorul şi-a terminat treaba, au fost făcute şi verificări în teren şi mai trebuiau efectuate doar plăţile. Vom vedea ce este de făcut în continuare, pentru că nu este normal ca organizarea unui eveniment important pentru România să rişte un blocaj pe ultima sută de metri", a declarat primarul George Scripcaru pentru monitorulexpres.ro.

Click pe foto pentru mai multe imagini de la inaugurarea festivă

Udrea partii Poiana Brasov

Cel mai mare domeniu schiabil din România

În urma lucrărilor majore de infrastructură efectuate în cursul acestui an, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproximativ 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare,fiind cel mai mare domeniu schiabil din România. Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,4 km, iar acum este de 24 km. Lăţimea medie a pârtiilor, care era de maximum 20 de metri, a ajuns după amenajare la 45 m.
Gradul de dificultate al pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă, prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile (astfel încât schiorii să poată trece uşor de pe o pârtie pe alta).

Harta pârtiilor din Poiana Braşov

Click pe poză pentru a vedea harta domeniului schiabil din Poiană

Actuala configuraţie a domniului schiabil:

1. Pârtia Lupului - 2.62 km
2. Variante pârtia Lupului -1.84 km
3. Pârtia Sulinar - Lungime aprox. 2.82 km
4. Variante pârtia Sulinar -1.70 km
5. Pârtia Drumul Roşu -5.33 km
6. Variante pârtia drumul Roşu - 2.95 km
7. Pârtia Sub Teleferic - 2.86 km
8. Pârtia Kanzel - 0.80 km
9. Pârtia Bradul - 0.50 km

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite