S-a modificat termenul de depunere a declaraţiei de venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de depunere a formularului 200 "Declaraţie privind veniturile realizate din România" s-a modificat, fiind 25 mai şi nu 15 mai ca în anii trecuţi.

Declaraţia 200 se depune de către persoanele fizice care au realizat în anul 2011 individual sau într-o formă de asociere:

venituri determinate în sistem real din: activităţi independente (activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală);
închirieri, inclusiv în scop turistic, arendă;
activităţi agricole;

venituri din: transferuri de titluri de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise;
operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen pe bază de contract şi orice alte operaţiuni de acest gen.

Declaraţia 200 se completează în cazul în care au intervenit modificări ale clauzelor contractuale şi de persoanele fizice care au realizat în anul 2011 venituri din închirieri în lei cu mai puţin de 5 contracte de închiriere si care nu au optat pentru determinarea în sistem real.

Contribuabilii care au obligaţia depunerii declaraţiei 200 pot dispune asupra destinaţiei unei sume, reprezentând pana la 2% din impozitul datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.

Formularul 200 se poate depune on-line, la ghişeu sau prin poştă. În cazul depunerii la ghişeu sau prin poştă, formularul se descarcă de pe site-ul ANAF secţiunea „Toate formularele cu explicaţii", iar înscrierea datelor prevăzute de formular se face cu majuscule, citeţ şi corect, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil.

Depunerea formularului 200 prin internet, pe portalul www.e-guvernare.ro, necesită semnătură electronică calificată, utilizând softul publicat pe portalul ANAF la secţiunea Declaraţii electronice/Persoane fizice/ Descărcare declaraţii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite