S-a inaugurat primul muzeu virtual din România. Intrarea este gratuită în următoarele două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele trei etaje ale galeriei digitale din Bastionul Postăvarilor au fost instalate deja obiecte electronice, printre care 3 mese şi 13 şevalete multitouch, urmărindu-se integrarea galeriei în arhitectura bastionului, prin îmbinarea imaginii clasice a atelierului de pictură cu ideea de spaţiu al viitorului.

Potrivit reprezentanţilor companiei care s-au ocupat de amenajarea şi dotarea galeriei cu echipamente, principala atracţie pentru turişti o vor constitui cele două gigapanorame instalate pe mesele multitouch. Acestea prezintă Braşovul văzut de pe Tâmpa până în cel mai mic detaliu, utilizatorii acestor dispozitive având posibilitatea să exploreze oraşul printr-o simplă atingere de ecran. Mai ales pentru cei care vin din afara Braşovului, cele două dispozitive cu gigapanorame vor fi un punct de iniţiere în vizitarea şi descoperirea oraşului nostru.

„Odată cu inaugurarea acestei expoziţii introducem în circuitul turistic şi acest muzeu. Practic, Bastionul Postăvarilor este ultima investiţie din programul nostru de reabiulitare a vechii cetăţi. Este primul muzeu de acest gen din ţară şi este un început pentu ca şi alte poze vechi şi filme sp fie văzute de către turişti. Vrem totodată, să reconstituim nişte panorame mai vechi", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, citat de newsbv.ro.

Pe dispozitivele multitouch instalate pe şevalete au fost instalate tururi virtuale ale unora dintre cele mai importante monumente şi puncte de interes ale Braşovului: Biserica Neagră, Casa Sfatului, Prima Şcoală Românească, Zona Bastionului Graft (După Ziduri), Scheii Braşovului, Turnul Alb şi Turnul Negru.

Investiţia totală de la Bastionul Postăvarilor în galeria digitală nu depăşeşte 290.000 de euro, iar pentru crearea acesteia a lucrat o echipă formată din 32 de specialişti, timp de 6 luni.
.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite