Românii se îmbrâncesc şi la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto>brasovultau.ro
Foto>brasovultau.ro

Mitropolitul Ardealului a sfiinţit ieri Biserica din Tractorul. Sute de credincioşi s-au adunat sa-l vadă şi s-au îmbrâncit ca să ajungă cât mai în faţă.

„Sunteţi la biserică, nu la un meci de fotbal", le-au spus jandarmii credincioşilor care s-au îmbulzit, scrie antena3.ro. În apropierea altarului, enoriaşii şi-au dat coate pentru un loc mai bun. Pentru credincioşi a fost singura dată când şi bărbaţii şi femeile pot intra în Sfântul Altar. Jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru a stăpâni mulţimea. În cele din urmă mulţimea s-a calmat şi a ascultat slujba în linişte.

Biserica a fost ridicată în parohia Tractorul III, înfiinţată în anul 1990, prin numirea aici a parohului protopop Aurel Suciu, venit de la Sf. Gheorghe. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă încă din 1992, însă din cauza lipsei fondurilor, lucrările au stagnat mai mult timp şi numai în 2005 a fost finalizat demisolul noii biserici, după ce mai bine de zece ani activitatea Parohiei Tractorul III s-a desfăşurat într-o capelă aflată la parterul unui bloc din zonă. De câţiva ani, slujbele mai mari se oficiau chiar în biserica neterminată, care avea catapeteasmă şi altarul amenajat şi sfinţit, potrivit gazetabrasovului.ro.

Lăcaşul de cult a fost ridicat prin contribuţia credincioşilor din această parohie, dar şi prin mai multe sponsorizări provenite de la diferite firme braşovene.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite