Producătorii de pâine nu respectă legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi serioase, după ce au descoperit nereguli grave.

În timpul controalelor au fost verificaţi 20 de agenţi economici din judeţ şi au fost verificate 27.393 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie din care la 1.928 de kilograme s-au constatat deficienţe.

În urma neregulilor depistate, comisarii CJPC au decis oprirea temporară de la comercializare a 1.928 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie, în valoare de 6.940 de lei. De asmenea, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, din care 7 amenzi contravenţionale în valoare de 45.000 de lei şi 12 avertismente, scrie newsbv.ro.

Abaterile constatate au fost lipsa inscripţionării denumirii şi/sau adresei producătorului, nerespectarea ingredientelor în ordine descrescătoare a ponderii introducerii lor în fabricaţie, lipsa înscrierii în lista ingredientelor a cantităţii exprimată în procente a ingredientelor menţionate în denumirea sub care se vinde produsul, prezenţa în lista ingredientelor a amelioratorilor fără a se preciza denumirea specifică sau codul numerie CE al acestora, lipsa înscrierii etichetării nutriţionale şi neafişarea preţurilor, mai scrie newsbv.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite