Probleme în şcolile din judeţul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3.000 de copii merg la clasa pregătitoare.
Peste 3.000 de copii merg la clasa pregătitoare.

Unele unităţi au împrumutat mobilier din grădiniţe pentru clasa pregătitoare, în timp ce altele nu au încă utilităţi.

Cea mai mare problemă o constituie lipsa mobilierul necesar pentru clasele zero. Conform ultimului raport deţinut de către Inspectoratul Şcolare Judeţean (IŞJ) Braşov, la finele săptămânii trecute, mai erau 17 şcoli, din cele 95, care nu primiseră încă mobilierul. În weekend, furnizorul de mobilier a reuşit să doteze zece dintre acestea.

„Este vorba de unităţi din mediul rural, în special din zona Făgăraş şi Rupea. Am discutat cu furnizorul de mobilier, care mi-a promis că luni, o să ajungă şi în restul şcolilor mobilierul. Practic, mai sunt de livrat doar 143 de seturi de mobilier pentru aceste unităţi", a explicat inspectorul şcolar general prof. Ariana Bucur, citată de bzb.ro.

O altă problem, tot la pregătitoare este lipsa rechizitelor. Acestea vor fi livrate într-o săptămână.

O deficienţă constatată de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a fost lipsa apei potabile curente din şcolile din localităţile Berivoi şi Toderiţa. Totodată, şi autorităţile din comuna Dumbrăviţa trebuia să ia măsuri de îngrădire a grupului sanitar din curtea şcolii Vlădeni care a fost dezafectat şi care poate deveni o „capcană" pentru elevi atunci când se joacă prin curte, mai scrie bzb.ro. Autorităţile vor face controale în şcoli pentru a se asigura că toate măsurile impuse sunt recpectate.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite