Primarul Braşovului, ameninţat cu moartea de şeful revoluţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Scripcaru, primarul din Brașov
George Scripcaru, primarul din Brașov

George Scripcaru spune că Dorin Lazăr Maior l-a ameninţat cu moartea şi l-a şantajat. Primarul are şi martori şi a depus şi plângere la poliţie.

Potrivit primarului totul a pornit de la clădirea Cinematografului Astra, unde, o firmă, la care şi Maior este acţionar, are un club. Primăria a obţinut însă în instanţă clădirea şi a cerut evacuarea. Clădirea va fi transformată în sală de spectacole sau va redeveni cinematograf. Scripcaru susţine că Maior a cerut expres ca această clădire să-i fie vândută pentru ca acolo să rămână în club. În plus, potrivit primarului, Maior i-ar fi spus că dacă rezolvă problema clădirii va avea linişte în oraş.

„Eu trăiesc de trei luni lucrurile acestea. Joi, domnul Maior a solicitat audienţă şi a cerut ca întrevederea să nu aibă loc la sediul Primăriei. Eu am spus că doar la Primărie sunt dispus să ne întâlnim pentru că aşa este normal. Vineri a avut loc întâlnirea pe probleme administrative. Discuţia a vizat clădirea cinematografului Astra unde o firmă unde este şi el acţionar are un club. Primăria a câştigat în instanţă această clădire, iar acum este pe rol un proces de punere în posesie. Eu i-am explicat că nu am cum să îi dau lui un imobil aflat în proprietate publică, pentru că nu este legal. Nu eu decid aceste lucruri, ci Consiliul Local. De la discuţii s-a ajuns la ameninţări cu moartea la adresa mea şi familiei. Eu nu accept aşa ceva. Patru persoane au fost martori la aceste lucruri. I-am cerut lui Dorin Lazăr Maior să părăsească Primăria şi am sunat la poliţie. Am fost audiat atât eu, cât şi cei patru martori. Eu am depus şi plângere în scris", a spus primarul George Scripcaru.

Dorin Lazăr Maior

Maior neagă tot

Dorin Lazăr Maior a fost iniţiatorul mişcărilor de protest de la începutul a cestui an din Piaţa Sfatului. Primarul George Scripcaru a dat de înţeles că Maior i-ar fi spus că renunţă la proteste dacă primeşte respectiva clădire. „Mi-a spus că voi avea linişte în oraş, dacă rezolv această problemă", a spus Scripcaru.

Dorin Lazăr Maior nu recunoaşte nimic. „ Nu este nimic adevărat, eu nu l-am ameninţat. El m-a ameninţat pe mine", a declarat Maior pentru Mediafax. El nu a vrut să spună cu ce a fost ameninţat de primar. A spus doar că cu nişte dosare penale. Reprezentanţii poliţiei spun că au început o anchetă în acest caz, în urma plângerii făcute de primar.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite