Primăria comunei Aita Mare a reamplasat panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei comunei Aita Mare au reamplasat panoul cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", după ce, la somaţia Prefecturii Covasna, au fost obligaţi să îl demonteze în vara anului trecut, pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, transmite Mediafax.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Demeter Janos a declarat, ieri, corespondentului că Primăria comunei Aita Mare a reamplasat, în aceste zile, panoul publicitar cu inscripţia "Szekelyfold-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland".

Demeter a spus că autorităţile locale din Aita Mare au fost obligate să demonteze acest panou în vara anului trecut, după ce Prefectura a somat Consiliul Local cu privire la ilegalitatea acestei construcţii, deoarece se stabilise că autorizaţia de construcţie a panoului nu întrunea condiţiile de legalitate.
„Primăria Aita Mare a obţinut acum o nouă autorizaţie de construcţie şi, în aceste zile, a reamplasat panoul publicitar, care are drept scop promovarea turistică a zonei", a afirmat Demeter Janos.

În 29 mai 2008, Consiliul Judeţean Covasna a amplasat, la Aita Mare, un panou cu inscripţia "Szekelyfold-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland".
În 2009, Tribunalul Covasna a hotărât, în urma unei acţiuni depuse de Prefectură, anularea autorizaţiei de construcţie pentru panoul respectiv. Prefectura ceruse anularea autorizaţiei după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că aceasta nu întruneşte condiţiile de legalitate.

Ulterior, Curtea de Apel Braşov a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă împotriva recursului formulat de Consiliul Judeţean Covasna în acest dosar. Astfel, Consiliul Judeţean Covasna era nevoit să îndepărteze panoul de la Aita Mare, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi între timp panoul a fost transmis în administrarea Consiliului Local Aita Mare.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite