Primăria Braşov a făcut plângere împotriva guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea municipalităţii braşovene a depus la Curtea de Apel o plângere împotriva Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta (nr. 15/mai 2012), prin care primăriile care nu au cheltuit banii primiţi de la bugetul de stat în luna aprilie vor trebui să-i restituie.

Primăria Braşov a beneficiat de aproape două milioane de lei, sumă destinată cofinanţării unor proiecte europene şi pentru plata unor arierate la diferite lucrări de investiţii. „Banii au fost, deja, angajaţi pentru cofinanţarea proiectelor europene, astfel că suma este, deja, cheltuită. Încă nu am primit o înştiinţare oficială privind retragerea banilor, dar OUG nr. 15/2012 există. Este un abuz! Nimeni nu are dreptul să procedeze aşa cu bugetele localităţilor, punând în dificultate realizarea unor proiecte de investiţii sau boicotând activitatea edililor.", ne-a declarat primarul George Scripcaru, citat de gazetabrasovului.ro .

28 de primării sărăcite

La începutul lunii aprilie, 28 de localităţi din judeţul Braşov au primit bani, în total, 13,6 milioane de lei, din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia primului-ministru de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu. În afara municipiului Braşov, care a primit două milioane de lei - cea mai mare sumă din judeţ, bani au mai primit, printre altele, şi municipiul Săcele (720.000 lei), Codlea (640.000 lei), Rupea (800.000 lei), Apaţa, Ormeniş, Racoş şi Tărlungeni (cîte 640.000 lei) sau Prejmer (400.000 lei), mai scrie gazetabrasovului.ro.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite