Poiana Braşov este cea mai căutată, dar şi cea mai scumpă staţiune de schi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii şi-au anunţat deja tarifele pentru sărbătorile de iarnă, iar până acum pentru jumătate din locurile de cazare s-au făcut rezervări. În decembrie anul trecut 350.000 de turişti au venit în staţiune.

Pentru Crăciun hotelierii au două tipuri de oferte: un pachet cu trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă şi unul cu cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă. În pachet intră şi accesul gratuit la saună, fitness, jacuzii, piscină, în funcţie de dotările hotelului, dar şi cadouri de la Moş Crăciun pentru cei mici.

Preţurile pornesc de la 150 de euro de persoană la un hotel de două stele şi ajung până la 300 de euro de persoană, la un hotel de cinci stele. Asta pentru pachetul de 3 nopţi. Pachetele de cinci nopţi se vând cu preţuri pornind de la 200 de euro de persoană până la 400 de euro de persoană.

Nici la restaurantele şi terasele din staţiune preţurile nu sunt de neglijat. O cafea poate costa chiar şi 10 lei, o ciorbă 20 de lei, iar o friptură 30 de lei.
De revelion va fi mult mai scump, preţurile fiind cu 40% mai mari la aceleaşi oferte.

Bulganii vin cu oferte mult mai ieftine. De exemplu, la Bansko un sejur de Crăciun se poate găsi şi cu 100 de euro, iar unul de Revelion cu 200. Şi în Austria, sunt de Revelion oferte cu 250-300 de euro, la pensiuni de două stele.

Click pe poze pentru mai multe imagini din Poiana Braşov

Foto: Adevarul

Cât costă transportul pe cablu

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 19 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte
De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 85 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 475 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii.

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, cinci puncte pentru telecabina Kanzel, patru puncte pentru telecabina Ruia, trei puncte pentru telecabina Lupului, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Care sunt pârtiile de schi din Poiana Braşov

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pîrtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov

infografie
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite