Poiana Braşov, din nou preferata turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În weekendurile cu zăpadă, pârtiile  din Poiana Braşov sunt arhipline
În weekendurile cu zăpadă, pârtiile din Poiana Braşov sunt arhipline

Peste 185.000 de accesări la punctele de transport pe cablu şi 56.000 de maşini au fost înregistrate în principalele staţiuni montane din România în weekend, potrivit MDRT.

Clasamentul celor mai aglomerate staţiuni şi localităţi este condus de Poiana Braşov, cu aproape 86.600 de intrări la punctele de transport pe cablu şi în jur de 50.000 de maşini înregistrate urmată la distanţă mare de Predeal (aproximativ 28.500 de accesări şi 1.200 de maşini) şi Straja (peste 23.100 intrări şi aproape 1.100 de maşini). Clasamentul continuă cu Borsec, Nucet, Parâng, Azuga, Mălini, Şugaş-Băi şi Rânca.

În staţiunea Poiana Braşov existau până în acest sezon şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu (telecabinele Kanzel şi Capra Neagră şi telegondola Postăvarul Expres) şi cinci teleschiuri. Acum însă, domeniul schiabil este mai mare cu încă cinci pârtii ce însumează în total 10,1 kilometri, iar acestea fac legătura între pârtiile Lupului şi Ruia, între Lupului şi Postăvarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Sub Teleferic şi între Lupului şi Stadionului. Totodată, pe Lupului şi pe Ruia au fost construite două noi instalaţii de telescaun.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite