Piaţa Unirii, cel mai bun proiect de arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Stelian Grajdan
Foto: Stelian Grajdan

Piaţa Unirii ar putea obţine titlul de cel mai bun proiect de arhitectură din spaţiul public, oferit în cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură Bucureşti (BNAB), scrie newsbv.ro.

În acest sens, cei cinci membri ai juriului concursului, care este format atât din arhitecţi români (doi din Capitală, Alexandru Sanu şi Ztiberiu Florescu, şi unul din Sibiu, Victor Morau), cât şi din arhitecţi de peste hotare (un arhitec brazilian, Key Imaguire Junior, şi unul din Grecia, Constantin Spiridonidis), au venit duminică la Braşov pentru a vedea cum a fost pus în practică proiectul şi a se convinge de frumuseţea şi unicitatea sa, nu doar din pozele şi din schiţele care le-au fost prezentate.

Foto: Stelian Grajdan

Click pe poze pentru mai multe imagini din Piaţa Unirii

După ce arhitecţii vor inspecta toate proiectele, în competiţie vor mai rămâne doar trei, iar până la jumătatea lunii noiembrie va fi declarat şi câştigătorul. Proiectele au fost expuse, totodată, şi la Muzeul Naţional de Istorie din Capitală, ami scrie newsbv.ro.

În total la secţiunea de „Arhitectura spaţiului public" din cadrul BNAB sunt înscrise nouă proiecte din Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Câmpia-Turzii, Roman şi Bucureşti.

Vezi aici si celelalte proiecte din concurs

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite