Piaţa Sfatului intră în şantier. Anul viitor va avea o nouă faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorul de gaz vrea să înlocuiască toate reţelele din zonă, aşa că şi restul reţeliştilor vor fi obligaţi să îşi finalizeze lucrările de îngropare a cablurilor aeriene în subteran.

„Dacă nu vor interveni alte situaţii, de luna viitoare vor începe lucrările. În paralel, şi în funcţie de lucrările pe care le au cei de la gaz, vor interveni şi ceilalţi reţelişti, pentru ca apoi să ne putem apuca refacerea Pieţei Sfatului", ne-a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de bzb.ro.

Anul viitor, toată Piaţa Sfatului va intra în reabilitare. Iniţial s-a dorit accesarea de fonduri europene pentru acest proiect, dar s-a renunţat deoarece unele lucrări sunt pe domeniu privat. Investiţia se va face cu bani de la Consiliul Local.

Proiectul de reabilitare a Pieţei Sfatului şi a străzilor adiacente va fi realizat prin Planul Integrat de Dezvoltare a polului de creştere Braşov, iar costurile vor ajunge la peste trei milioane de euro. În vechea piaţă vor fi reabilitate pavimentele şi înlocuite cu granit şi marmură. De asemenea, vor fi reabilitate reţelele de apă şi canalizare, vor fi înlocuiţi stâlpii de iluminat public, iar clădirile cu arhitectură deosebită vor fi iluminate pe timp de noapte.

Fântâna „cântătoare"

Puţini îşi mai amintesc că fântâna din Piaţa Sfatului era conectată la orga Bisercii Negre. În funcţie de înălţimea sunetelor, debitul apei creştea. Fântâna va fi reabilitată atât din punct de vedere al instalaţiilor electrice şi de apă, cât şi din punctul de vedere al iluminatului.Inedita instalaţie ar putea fi „reînviată" şi redată Braşovului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite