Pe lacul din Noua se va putea pescui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul lucrărilor de reamenajare a parcului, lacul va fi populat cu 2,1 tone de peşte .

„Pînă în 15 aprilie va fi demarată procedura de umplere a lacului. Vor fi trei specii de peşte: crap, caras şi fitofag, cîte 700 de kilograme de fiecare specie. Puieţii vor avea între 500 şi 1.200 de grame. Nu pot spune acum dacă se va pescui sau nu pe lac. Decizia asupra modului de exploatare a lacului va reveni Consiliului Local", a declarat viceprimarul Miklos Gantz, citat de monitorulexpres.ro.

Parcul din jurul lacului Noua este amenajat printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă de 1,85 milioane lei, obţinută de municipalitate din Fondul de Mediu, şi cofinanţată cu 10% din bugetul local. Toate lucrările vor fi gata până în vară.

În Parcul Noua se va amenaja zona din jurul lacului, iar insula va fi transformată în loc de odihnă, legătura cu malul lacului urmând a fi făcută printr-un pod de lemn. Se va construi un loc de joacă pentru copii şi se va moderniza debarcaderul. Vor fi montate bănci noi, se vor planta 300 de arbori şi peste 200 de mp de arajamente florale. Va exista un sistem de irigaţii şi se va construi şi o fântână arteziană. Edilii iau în calcul şi construirea unei piste pentru biciclete.

O altă zonă verde care va fi amenajată în acest an este cea de lângă Aleea de Sub Tâmpa, partea limitrofă pădurii dintre Bastionul Postăvarilor până la Bastionul Ţesătorilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite