Patinoarul din Poiana Braşov va fi modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o săptămână, acesta se va afla în proprietatea publică a municipiului Braşov, după care va fi cedat MDRT pentru a se efectua investiţia.

Soluţia juridică de a trece Patinoarul din Poiana Braşov din proprietatea Ministerului Educaţiei, prin Agenţia Naţională de Tineret şi Sport, în proprietatea Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a fost găsită: transferul se va face prin municipalitatea Braşov. Astfel, municipiul Braşov a preluat ieri, printr-o hotărâre a Consiliului Local reunit ieri în şedinţă „de îndată", în proprietatea publică acest patinoar, în suprafaţă de 8.097 mp.

„Acest transfer de proprietate se face doar pentru câteva zile, până va fi elaborată o hotărâre de Guvern în acest sens. Apoi, avem nevoie din nou de votul dumneavoastră, pentru a fi cedat în proprietatea MDRT. Doar aşa putem să facem totul legal, pentru ca apoi să se poată începe lucrările de modernizare a acestui patinoar", a spus primarul George Scripcaru, citat de Monitorul Expres.

După transferul de proprietate către MDRT, investiţia va fi realizată cu fonduri guvernamentale. Municipalitatea nu se va implica financiar în realizarea lucrării de modernizare a patinoarului descoperit din Poiana Braşov.

„Am avut o discuţie marţi cu noul prim-ministru, domnul Ungureanu. A primit o scrisoare din partea domnului Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care a zis că suntem în întârziere. Urmează ca în cel mai scurt timp să se facă preluarea la MDRT, să se facă procedurile de licitaţii şi să se înceapă lucrarea, care trebuie terminată până la sfârşitul anului. Mesajul este că, orice şi-ar dori unii, organizarea FOTE la Braşov nu este în pericol", a mai spus George Scripcaru, citat de monitorul expres.ro

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite