Parcare prin SMS la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de parcare de la Aro Palace sunt cele mai scumpe din oraş. Foto: Stelian Grăjdan
Locurile de parcare de la Aro Palace sunt cele mai scumpe din oraş. Foto: Stelian Grăjdan

Consiliul Local a aprobat introducerea sistemului de taxare prin SMS şi chiar montarea unor parcometre unde să se poată plăti cu cardul.

Iniţiativa i-a aparţinut viceprimarului local Adrian Atomei, care consideră că astfel, conducătorii auto ar fi scutiţi de stresul banilor mărunţi şi de timpul pierdut pentru căutarea parcometrelor sau reînnoirea tichetelor după timpul expirat, scrie newsbv.ro.
Modernizarea actualului sistem de taxare s-ar putea realiza în maximum trei luni.

„Investiţia ar fi minimă, singurele costuri sunt cele pentru achiziţionarea unor dispozitive online pentru agenţii serviciului parcări. Sistemul funcţionează în parteneriat cu reţelele de telefonie mobilă, iar plata parcării va fi taxată pe factura de telefonie mobilă. În cazul cartelelor pre-pay, taxa va fi scăzută din contul pe care şoferul respectiv îl are pe cartelă. Se evită astfel şi riscul ca oamenii să fie amendaţi că nu şi-au prelungit timpul de parcare", a explicat Adrian Atomei, citat de newsbv.ro.

Pentru ca un şofer să se înregistreze în sistem va trebui să trimită prin SMS numărul de înmatriculare al maşinii. Înainte cu câteva minute de expirarea timpului, conducătorul auto va fi atenţionat printr-un SMS de acest lucru, având astfel posibilitatea de a-şi prelungi durata de staţionare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite