Nou tip de turism la Braşov: vânătoarea de imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Regia Pădurilor Kronstadt are primul client care a plătit pentru a realiza fotografie wildlife, un „sport" în care este permisă doar vînătoarea de imagini.

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt vrea să demonstreze că se pot încasa bani pentru vânătoare şi fără ca animalele să fie ucise. „Din această săptămînă avem primul turist dintr-o serie de contracte pe care le vom încheia, care a plătit pentru a fi însoţit la vînătoare de către angajaţii noştri. Nu se împuşcă nimic, este permisă numai vînătoarea de imagini", a declarat directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, citat de monitorulexpres.ro.

Acest tip de distracţie este căutat mai ales de turiştii străini. Costul unei astfel de excursii este de 35 de euro pe zi pentru o persoană şi poate ajunge la 115 euro pe zi pentru un grup de cinci persoane. Grupurile mai mari nu sunt recomandate, pentru că sunt mai multe şanse de a speria animalele şi a nu mai fotografia sau filma nimic.

Regia Pădurilor Kronstadt a construit, la Timişul de Sus un refugiu modern, cu termopane şi izolaţie fonică, de unde turiştii pot observa urşii şi porcii mistreţi care vin să mănânce din locurile special amenajatede pădurari.

Turiști vor avea la dispoziţie binocluri cu vedere pe timp de noapte şi transportul cu maşini de teren. Pentru a atrage animalele la cină, inginerii silvici îi aprovizionează zilnic cu nutreţuri şi dulciuri.
Reprezentanții Regiei Kronstadt au anunțat că au în plan să mai amplaseze încă trei-patru astfel de puncte de observaţie, în stațiunile Poiana Braşov şi Predeal.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite