Nici anul acesta nu vom avea Cerbul de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TVR nu a cuprins în bugetul pe 2012 fonduri pentru organizarea festivalului, anunţă monitorulexpres.ro.

În cei 44 de ani de existenţă au fost organizate doar 17 ediţii, toate la Braşov. Deşi în raportul de activitate pe 2011, întocmit în acest an, se precizează că se are în vedere reluarea „Cerbului de Aur", când s-a construit bugetul TVR pe 2012 nu s-a alocat niciun leu pentru organizarea festivalului.

Prima ediţie a festivalului internaţional Cerbul de Aur a fost organizată în anul 1968, la Teatrul Dramatic, însă după doar patru ediţii organizarea festivalului a fost sistată de regimul comunist.


După 20 de ani, festivalul a fost reluat, în Piaţa Sfatului din Braşov. Nume grele din show-biz-ul internaţional, precum Diana Ross, Ray Charles, Tom Jones, Kyle Minouge sau Toto Cutugno au venit la Poalele Tâmpei pentru recitaluri extraordinare. Însă, minunea nu a ţinut decât şapte ani. În 1997, Cerbul a fost suspendat din motive financiare, până în anul 2001, când TVR a rebranduit festivalul şi l-a ţinut în viaţă doar patru ani, până în 2005. Festivalul a reînceput în 2008, iar anul trecut trebuia organizat în perioada 1-6 septembrie, la Braşov.

Festivalul International Cerbul de Aur este unul din cele mai mari festivaluri de interpretare din Europa, unii specialişti declarând că ar fi al doilea ca importanţă şi mărime după Eurovision.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite