Nedeia Munţilor la Fundata şi Sântilia la Săcele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână (21-22 iulie), pe platoul Muchia, din Fundata. Tot în următoarele zile, la Săcele este sărbători Sfîntul Ilie.

Sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor" este ,,urmaşa" sărbătorii pastorale Sântilia, ţinută pe Muntele Sântilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dâmboviţa. În documentele vechi apare ca ,,târg de două ţări", Transilvania şi Muntenia. Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969.

Sărbătoarea de anul acesta îşi propune să reînvie tradiţiile locale, să prezinte Fundata turiştilor cu varietatea şi autenticitatea tradiţiilor sale. Din farmecul acestei sarbatori, nu lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stânile din strungile Carpaţilor şi un program folcloric special.

La Săcele între 20 şi 22 iulie are loc Sântilia. In cadrul evenimentului se vor amenaja zone speciale cu standuri la care familiile de mocani saceleni, pastratori ai vechilor traditii, vor impartasi din experienta lor cu cei prezenti.

Vor fi acolo producatori de branzeturi, carne si alte produse traditionale specifice. Din cadru evenimentului nu vor lipsi programele artistice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite