Naşteri normale, fără dureri, fără tăieturi şi alături de cei dragi la Maternitatea MedLife Eva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea MedLife Eva este singura din ţară care oferă astfel de servicii. Foto:Simona Suciu
Maternitatea MedLife Eva este singura din ţară care oferă astfel de servicii. Foto:Simona Suciu

Maternitatea privată a fost acreditată astăzi ca „Spital prieten al naşterii" şi este prima astfel de unitate medicală din România.

Noul concept vrea să atragă atenţia că naşterea naturală este o experienţă normală care trebuie să redevină plăcută, să fie o adevărată bucurie pentru mamă. La Maternitatea Medlife Eva femeile fi consiliate psihologic, vor putea naşte prin autohipnoză (metodă de control al durerii) şi vor putea avea alături Doula (persoană cunoscută care să o ajute psihologic în momentul naşterii).

Femeile pot alege să nască în salon. Foto:Simona Suciu

Viitoarea mămică va putea alege dacă vrea să nască în salon, în apă sau într-o sală de naşteri. Echipa medicală va fi mereu prezentă, dar va interveni doar în caz ce nevoie. Femeile vor putea folosi mingi de relaxare şi vor putea alege în ce poziţie vor naşte, atâta timp cât se simt confortabil. Tatăl copilului va putea asista şi el la naştere.


„Sunt foarte fericit că am reuşit să impletem acest proiect pilot, la cererea unui număr mare de mămici, de la care am tot auzit în ultimii ani faptul că îşi doresc să poată avea o astfel de alternativă, care la noi în ţară nu exista până acum. Noi nu reinventăm roata, ci punem accent că naşterea este un proces fiziologic normal, nu o boală. Vrem să ajutăm viitoarele mămici să aibă parte de o naştere sănătoasă şi o experienţă pozitivă, fără intervenţii medicale de rutină aplicate în exces" a decarat dr. Aurel Ionel, directorul maternitaţoo MedLife Eva.
În România multe femei se plâng că naşterea este o experienţă traumatizantă. 35% dintre naşteri sunt prin cezariană, 39% sunt provocate, iar în 60% din cazuri se apelează la incizii chirurgicale.

Viitoarele mămici pot naşte şi în apă. Foto:Simona Suciu

Proiectul de naştere prietenoasă este sprijinit şi de Asociaţia Mame pentru Mame fondată de cinci femei care au ales să nască acasă pentru a fi sigure că totul va fi cât mai natural. Printre ele se numără şi Dita Depner care acum consiliază mamele care doresc o naştere normală care să aducă bucurie şi nu durere viitoarelor mame.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite