Monedă de arginti din 1640, descoperită la Cetatea Rupea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii au descoperit moneda care a fost bătută de principele Georg Wilhelm de Brandenburg, şi un fragment de cahlă cu desenul unui cavaler în timpul lucrărilor de restaurare de la Cetatea Rupea.

În timpul săpăturilor de la parcare s-a descoperit un fost atelier al unui dulgher, iar curăţirea cetăţii de vegetaţie a scos la iveală o parte din zidurile care nu apăreau pe planul de lucru iniţial.

Arheologii au găsit o mulțime de fragemtne de vase din ceramică, oase provenite de la animale şi o ghiulea din piatră, dar și cahle, piese din sticlă, fier, bronz, os, piatră, ceramică de construcţie, scrie bzb.ro

După trei ani, lucrările de restaurare, de realizare a drumurilor de acces şi de amenajare a parcării se apropie de final. Mai exact, este vorba de reabilitarea celor trei căi de acces spre Cetate, dar şi crearea unui drum nou care porneşte din Cartierul Sinaia. Noua porţiune de drum ce se întinde pe 5 kilometri a fost asfaltată, fiind montaţi şi stâlpi de iluminat public. Tot ce a mai rămas de făcut va fi finalizat până la sfârşitul lunii septembrie, când cetatea va reintra în circuitul turistic, mai scrie bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite