Au fost introduse modificări la decontul pe TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov informează contribuabilii braşoveni cu privire la faptul că prin OPANAF nr. 3665/2012 a fost aprobat un nou model şi conţinut al formularului (300)"Decont de taxă pe valoarea adăugată" care aduce mai multe schimbări.

Au fost introduse următoarele rubrici:

Livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii taxabile efectuate în interiorul ţării pentru care au fost emise facturi către persoane înregistrate în scopuri de TVA în România (rd. 17.1)

Achiziţii de bunuri şi/sau servicii taxabile din interiorul ţării pentru care au fost primite facturi de la persoane înregistrate în scopuri de TVA în România (rd. 27.1)

A fost introdusă o secţiune nouă cu privire la operaţiunile cu cereale şi plante tehnice pentru care se aplică taxarea inversă în conformitate cu prevederile art. 160 din Codul fiscal, a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează în perioada de raportare numai operaţiuni în interiorul ţării pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuţei corespunzătoare din programul de asistenţă pus la dispoziţie pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal depun formularul (300) în format PDF, cu fişier XML ataşat, la organul fiscal competent, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Formularele se completează cu ajutorul programelor de asistenţă existente pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea "Asistenţă contribuabili" sau secţiunea "Declaraţii electronice".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite