Mihai Marinescu a urcat pe podium la Silverstone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Marinescu este singurul pilot din România care participă la cursele de Formula 2. Foto: Arhivă personală
Mihai Marinescu este singurul pilot din România care participă la cursele de Formula 2. Foto: Arhivă personală

Pilotul braşovean a ocupat locul II pe circuitul de formula 2 în cea de a doua probă a competiţiei. În prima probă s-a clasat pe locul IV.

Mihai Marinescu a pornit de pe prima poziție a grilei de start în cea de a doua cursă a weekend-ului de la Silverstone după ce a dominat sesiunea de calificări. Acesta este al doilea pole position obținut de Mihai Marinescu în F2 după cel de la Monza din 201, precizează autostiri.ro.

Pilotul brașovean a reusit si un timp record pentru un tur de pista la Silverstone in calificari. Cu 1 min 46 sec 734, Mihai Marinescu Mihai a fost mai rapid cu 117 miimi de secundă comparativ cu timpul stabilit de Zanella în sesiunea de calificări de ieri.

Locul doi obținut pe 15 aprilie la Silverstone reprezintă al cincelea podium al unui pilot român în Formula 2.

Iată ce a declarat Mihai Marinescu pe blogul său, mihai-marinescu.ro :
"
Am făcut o cursă constantă și am reușit să îi țin piept lui Luciano (Bacheta) chiar dacă a fost încă de la start aproape de mine. Sunt dezamăgit că am pierdut cursa în ultimile două tururi, acum vom vedea ce avem de îmbunătățit pentru weekendul de la Portimao. Mă bucur pentru acest debut de sezon pentru că la final constanța este cheia. Am reușit să fiu constant în acest weekend și sper să pot participa la toate cursele din acest an pentru a conta în lupta pentru top 3-ul clasamentului general."

Dupa cele doua curse din debutul de sezon Mihai Marinescu se află pe pozitia a 2-a a clasamentului general cu 30 de puncte.

Rezultate cursa 2 Silverstone
1. Luciano Bacheta, 21 laps
2. Mihai Marinescu, +1.137s
3. Alex Fontana, +6.279s
4.Daniel McKenzie, +7.232s
5. Mathéo Tuscher, +8.202s
6. Dino Zamparelli, +13.461s
7. Markus Pommer, +16.943s
8. Christopher Zanella, +18.093s
9. David Zhu, +18.562s
10. Hector Hurst, +20.676s
Următorul weekend de cursă din F.I.A. Formula 2 este programat peste două săptămâni - 27-29 aprilie - pe circuitul portughez Algarve.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite