Medlife introduce tehnici neinvazive, în premieră, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul MedLife are dotări de ultimă generaţie. Foto: Bogdan Crăciun
Spitalul MedLife are dotări de ultimă generaţie. Foto: Bogdan Crăciun

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, introduce în premieră la Braşov o serie de tehnici minim invazive de radiologie şi endoscopie digestivă intervenţională, utilizate în bolile tubului digestiv, a căilor biliare şi pancreatice.

Intervenţiile sunt folosite în scop de diagnostic şi mai ales terapeutic, pentru afecţiuni grave care nu se mai pot rezolva chirurgical.

Radiologia intervenţională permite realizarea sub control imagistic a biopsiilor în limfoame, tumori pulmonare, mamare, renale, hepatice, drenaje biliare externe etc. Metoda este minim invazivă, iar avantajul major este acela că pacientul nu trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală în scop diagnostic sau uneori terapeutic. Endoscopia digestivă intervenţională permite la rândul său tratamentul unor afecțiuni benigne și maligne ale căilor biliare, pancreatice și ale tubului digestiv, fără a fi necesar actul operator, cu recuperarea si reintegrarea socio-profesională rapidă a pacientului.

Față de chirurgia clasică, noile tehnici prezintă o serie de avantaje importante precum: invazivitatea minimă asupra pacientului, riscul mult mai redus de a dezvolta complicaţii, reducerea semnificativă a timpului de elaborare a diagnosticului, reducerea costului actului medical, creşterea duratei şi calităţii vieţii. În plus, există posibilitatea de a rezolva anumite complicații rezultate în urma chirurgiei clasice.

Medlife este cel mai complet spital privat din Braşov

Click pe poze pentru a mai multe imagini din noul spital

"Suntem onoraţi să fim din nou primii în Braşov care realizăm proceduri medicale inovatoare, cu beneficii reale pentru pacienţi, în condiţii de înaltă calitate a actului medical. Discutăm de intervenţii care presupun o minimă agresiune asupra pacientului, cu un risc mai redus al complicaţiilor faţă de chirurgia clasică, reduc timpul de internare şi perioada de recuperare. În Occident există deja departamente specializate strict pe aceste proceduri care au primă indicaţie acolo unde chirurgia clasică este considerată inoportună şi de mare risc. În România aceste servicii sunt disponibile pe scară restrânsă, în general în centre universitare de înaltă performanță", a declarat directorul spitalului MedLife Braşov, doctorul Aurel Fernye.

"Medicina modernă pune din ce în ce mai mult accentul pe rezolvarea cazurilor dificile prin tehnici cu invazivitate minimă. Tehnicile de radiologie și endoscopie digestivă intervențională, care ating perfect acest deziderat, au un istoric de peste 30 de ani în țările dezvoltate, unde reprezintă în momentul de față standard terapeutic pentru o gamă largă de afecțiuni. În România, aceste tehnici au fost introduse mai târziu, înregistrând însă progrese semnificative în ultimii 5-10 ani", a declarat Dr. Pop Cosmin, medic specialist gastroenterolog MedLife.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite