Medicul care le „dă viaţă“ bolnavilor cardiaci este acum la Clinicco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Vasilescu este medic specialist în chirurgie cardiovasculară, are o carieră impresionantă în spate, s-a specializat la Fundeni şi a ales să renunţe la sistemul de stat în favoarea celui privat.

Alexandru Vasilescu are 38 de ani şi în ultimii 12 ani şi-a trăit viaţa în spital, alături de pacienţi. A vrut dintotdeauna să devină chirurg şi a fost şef de promoţie la absolvirea facultăţii.

„Mi-am dorit să fiu chirurg, dar faptul că am ajuns în domeniul chirurgiei cardiovasculare a fost o îmbinare a dorinţei mele şi a sorţii. Am avut lucrarea de diplomă în domeniul cardiologiei, am fost remarcat de profesorul Cândea şi aşa a început pentru mine un drum lung. Este o specialitate grea care necesită multă muncă fizică, dar şi devotament şi rezistenţă. Erau zile în care nu vedeam lumina soarelui. Trebuie să munceşti mult pentru a avea rezultate. Au trecut deja 12 ani, dar a meritat. Este o specialitate în care satisfacţiile profesionale sunt enorme. Practic preiei un om bolnav, iar prin intervenţia chirurgicală pe care o faci, îi redai acestuia calitatea vieţii. Practic îi dai zile", spune medicul Alexandru Vasilescu.
Carieră impresionantă

Medicul a efectuat până acum cu succes peste 300 de intervenţii cardiace şi peste 1.000 de intervenţii chirurgicale vasculare. La IUBCV „Prof.Dr.C.C.Iliescu" a preluat 25% dintre marile urgenţe cardiace şi ale aortei toracice care s-au prezentat la spital în ultimii doi ani. A publicat este 40 articole ştiinţifice în reviste din România şi străinătate şi a prezentat peste 50 de lucrări la congrese naţionale şi internaţionale. Este colaborator la şase tratate de specialitate.

Alexandru Vasilescu spune că fiecare intervenţie în parte i-a marcat cariera. „Intervenţiile pe care le realizezi uşor îţi dau încredere în tine. Cele pe care le realizezi mai greu te fac să înţelegi dificultatea cu care obţii succesul", spune medicul.

În 6 mai medicul a ales să vină la Braşov, la Clinicco. A renunţat la sistemul de stat în favoarea celui privat. O veste bună pentru pacienţii cu probleme de inimă, mai ales că la Braşov, în sistemul de stat chirurgia cardiovasculară este practic inexistentă, deoarece nu există specialişti care să lucreze la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Condiţii occidentale

Chiar dacă nu i-a fost uşor să ia această decizie, medicul Alexandru Vasilescu spune că a fost cucerit de dotările de la Clinicco şi de echipa de aici. Specialistul se va muta definitiv la Braşov.

„Aici la Clinicco mi s-a oferit o oportunitate care se mulează perfect pe ce vreau să fac mai departe în cariera mea. Am găsit aici un serviciu cum nu credeam că există în România. Practic este ca un spital occidental. Există aparatură de ultimă generaţie, circuite care funcţionează, o echipă extraordinară şi posibilităţi nelimitate. Pentru mine este o mare satisfacţie să pot lucra în ţara mea, într-o astfel de unitate ", spune Alexandru Vasilescu.

La două zile de la sosirea sa la Braşov medicul a efectuat cu succes primele două intervenţii chirurgicale la Clinicco. Îşi propune însă să facă mult mai mult. „Clinicco este un centru care funcţionează foarte bine, dar vreau să-l duc la o turaţie mai mare. Aici se operează cam 200 de pacienţi pe an. Eu vreau să triplez acest număr. Sunt mulţi pacienţi care au nevoie de ajutor, deoarece în România şi nu numai bolile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate", mai spune medicul.

Intervenţie rapidă

Un alt motiv pentru care a ales Clinicco este faptul că aici pacientul primeşte rapid tot ce are nevoie. În spitalele de stat, de multe ori intervenţiile sunt amânate din lipsa fondurilor.

„ Sunt foarte multe avantaje pentru pacienţii care vin să se opereze aici. Intervenţia chirurgicală se face rapid, fără liste de aşteptare. Practic problema pacientului este rezolvată într-un timp cât mai scurt, mai ales că problemele cardiace se pot agrava cu trecerea timpului. Este adevărat că o intervenţie la privat costă. Din păcate, în actualul sistem, Casele de Asigurări de Sănătate nu asigură finanţarea acestor intevenţii. Banii din sistem nu sunt gestionaţi corect. Eu sper că sistemul se va schimba şi că, în viitor, pacienţii vor putea alege unde să se opereze fără costuri suplimentare pentru el. Îmi doresc să recâştigăm un lucru care la noi s-a cam pierdut:încrederea pacientului în medicul şi în unitatea în care ajunge să fie tratat", a mai spus Alexandru Vasilescu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite