Marin Sorescu, la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Artă Braşov, în colaborare cu Muzeul de Artă Craiova, organizează în perioada 16 mai - 1 iulie 2012 expoziţia „Marin Sorescu, pictorul".

Expoziţia prezintă o latură mai puţin cunoscută a personalităţii lui Marin Sorescu, activitatea sa în calitate de artist plastic. Cele 60 de lucrări expuse provin din colecţia Fundaţiei „Marin Sorescu".

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 17 mai 2012, orele 14.00, la sediul Muzeului de Artă Braşov din B-dul. Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol), cu participarea domnului Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă Craiova, şi a domnului Ion Sorescu, reprezentant al Fundaţiei „Marin Sorescu".

Marin Sorescu (1936-1996), poet, dramaturg, prozator şi eseist, este unul dintre cei mai importanţi scriitori români din secolul XX. A publicat 23 de volume de poezie (debutul în anul 1964 cu volumul Singur printre poeţi), devenind o figură marcantă a poeziei româneşti postbelice. Din dramaturgia lui Marin Sorescu se remarcă piesele Iona, Există nervi, A treia ţeapă, Răceala şi Vărul Shakespeare. Opera sa literară a fost distinsă de-a lungul timpului cu numeroase premii prestigioase. Între anii 1993-1995 a ocupat funcţia de Ministru al Culturii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite