Mai puţine clase de liceu din toamnă. Revine însă în forţă profesionala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov a finalizat panul de şcolarizare pentru 2012-2013, care a şi fost deja aprobat de Ministerul Educaţiei.

Patru clase a IX-a vor dispărea din cauza numărul scăzu de elevi şi a rezultatelor slabe de la Bac. „Din toamnă vom avea 158 de clase a XI-a, faţă de cele 162 din acest an şcolar. Diminuarea claselor de a IX-a este cauzată de faptul că avem o populaţie şcolară care încheie cursurile claselor a VIII-a mai scăzută faţă de alţi ani", a spus inspectorul şef al IŞJ Braşov, Dorel Agache, citat de bzb.ro.

Tot din toamnă, vor fi înfiinţate 18 clase de învăţământ profesional pentru clasa a X-a şi alte cinci clase „profesionale" pentru clasa a XI-a. Modificări sunt şi la clasele de seral. Cele 20 de clase de seral vor fi desfiinţate din toamnă, locul lor fiind luat de clasele de învăţământ cu frecvenţă redusă, astfel încât elevii să poată ajunge şi la şcoală, să-şi finalizeze cursurile, dar să poată să şi muncească, fără să mai acumuleze absenţe.

Se munceşte de zor şi la definitivarea numărului de clase pregătitoare. Estimările arată că vor fi 206 astfel de grupe, dar în funcţie de necesităţi numărul lor poate să mai crească.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite