Locuri de muncă şi cursuri gratuite pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

210 locuri de muncă sunt vacante în judeţul Braşov, în perioada 01-07 noiembrie 2012. În noiembri înce şi mai multe cursuri de recalificare.

Exista 20 de posturi pentru colector (recuperator) creante/debite si functionar informatii clienti, 18 pentru operator vanzari prin telefon si 7 conditioner-finisor. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Şomerii pot urma şi cursui de recalificare profesională. În luna noiembrie 2012 încep cursurile pentru urmatoarele meserii : confectionar-asamblor articole din textile, bucatar specialist, somelier, confectioner articole din piele si inlocuitori, tinichigiu auto, tâmplar universal, sef sala restaurant.

Perioada în care vor începe cele 8 cursuri de formare profesională este 14 - 29 noiembrie 2012, astfel: 14 noiembrie - sef sala restaurant si somelier; 29 noiembrie - tinichigiu auto si tamplar universal, confectioner-asamblor articole din textile, bucatar specialist, confectioner articole din piele si inlocuitori.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: absolvent 10 clase şi curs de bucătar pentru cursul de bucătar specialist; 10 clase şi curs de ospătar sau barman pentru cursurile de somelier si sef de sala restaurant; scoala profesionala de profil tehnic pentru cursul de tinichigiu auto, iar pentru restul meseriilor sunt necesare studiile minime obligatorii.

Durata cursurilor este de 6 luni pentru meseriile: confectioner articole din piele si inlocuitori, tâmplar universal şi tinichigiu auto; de 3 luni pentru meseria de: confectioner -asamblor artciole din textile, lucrător în creşterea plantelor si de 2 luni pentru meseriile de bucătar specialist, somelier si sef sala restaurant.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite