Licitaţia pentru amenajarea patinoarului din Poiană a fost contestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârziere ar putea pune în pericol desfăşurarea Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Braşovul trebuie să aibă cel puţin două patinoare omologate până la începerea competiţiei în februarie 2013.

Deocamdată, reamenajarea patinoarului este blocată din cauza unor contestaţii apărute la licitaţia privind execuţia lucrărilor de modernizare a actualului complex sportiv din staţiune, după cum a precizat directorul Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov, Vasile Ungureanu, citat de newsbv.ro. La licitaţie se înscriseseră şapte firme.

Ungureanu a declarat pentru newsbv.ro că aceste contestaţii nu ar fi un impediment major în calea organizării FOTE, fiindcă, oricum, lucrarea nu putea fi predată la termen, ţinând cont că termenul de execuţie prevăzut în documentele oficiale este de un an.
„Autorităţile ar trebui să ia o decizie, astfel ca patinoarul din Poiană să fie doar acoperit cu o copertină şi să se renunţe temporar la proiectul acelei săli polivalente. Lucrările nu ar dura decât maximum o lună şi jumătate, iar preţul nu ar depăşi 300.000 de euro", a explicat Ungureanu.

Patinoarul este gândit ca o sală polivalentă în care să se poată desfăsura orice sport indoor (suprafaţa terenului 30x60 m permite acest lucru). Prin această investiţie se va realiza o bază completă de netrenament pentru sportivi. Patinoarul va avea o capacitate de peste 1.000 de locuri. Construcţia va fi de 5.300 de mp.
Clădirea va avea două corpuri legate între ele. Cel principal este destinat competiţiilor de patinaj şi hochei. Cei de al doilea va avea cabine, vestiare şi spaţii speciale VIP şi pentru presă.

După realizarea investiţiei, patinoarul se va preda Consiliului Local Braşov. Investiţia se ridică la 34,5 milioane de lei.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite