La Braşov se circulă în condiţii de iarnă. Sunt restricţii pentru camioane în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire acţionează la foc continuu Foto: Adevărul
Utilajele de deszăpezire acţionează la foc continuu Foto: Adevărul

Ninge viscolit la Braşov încă de azi noapte, iar pe şosele s-a format polei. Reduceţi viteza, deoarece drumurile sunt acoperite cu mâzgă.

Conform datelor deţinute de dispeceratul Direcţiei Regionale de Drumuri Braşov, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt drumuri blocate în Braşov. Pe şoselele din judeţul Braşov au acţionat încă de dimineaţă mai multe utilaje, care au împrăştiat 40 de tone de material antiderapant.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă, iar dacă merg la munte să aibă lanţuri şi o lopată în portbagaj. În plus oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să nu circule cu mai mult de 50-60 km/oră deoarece şosele sunt umede.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Harghita, începând cu ora 8:15 a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN12A Miercurea Ciuc - limită cu judeţul Bacău, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire. Pe DN13A Miercurea Ciuc - Vlăhiţa restricţia rămâne valabilă tot pentru această categorie de autovehicule.

„Am luat decizia de a restricționa accesul tir-urilor în Pasul Harghita pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. S-a lucrat continuu de la ora 02.00 și numai pe acest sector de drum s-au împrăștiat peste 60 de tone de material antiderapant. Din păcate, viscolul readuce zăpada pe carosabil imediat și creează mari probleme atât drumarilor, cât și şoferilor", a afirmat Cătălin Romanescu, de la Drumuri Naţionale

Potrivit acestuia, cea mai scurtă rută ocolitoare este DN 13C Vânători - Odorheiu Secuiesc - DN 13 Odoheiu Secuiesc- Brașov - DN 12 Brașov - Miercurea Ciuc.

Ninge viscolit și pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comănești, în localităţile Lunca de Sus și Lunca de Jos, pe DN 12C, în zona Lacu Roșu, precum și pe DN 15 Toplița - Borsec.

Pe toate drumurile din județ se circulă în condiții dificile, mai ales pe sectoarele înalte, pe carosabil acoperit cu 3-4 centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite