Karpatia cântă în weekend împotriva românilor. Trupa a fost interzisă în mai multe ţări fiind considerată extremistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karpatia concertează la Târgu Secuiesc pe banii statului român.
Karpatia concertează la Târgu Secuiesc pe banii statului român.

Nici nu s-a stins bine scandalul reînhumării scriitorului maghiar extremist Nyiro Jozsef, că în secuime apare un nou scandal. În weekend cocertează trupa Karpatia care promovează reîntregirea Ungariei Mari. Cummea oroniei concertul este plătit din banii publici ai românilor.

Festivalul „Insula secuiască" se desfăşoară în weekend la la Târgu Secuiesc, unde va concerta şi controversata formaţie de muzică rock Karpatia din Ungaria. Trupa a fost interzisă în Slovacia din cauza versurilor şi al comportamentului extremist. La noi însă pot cânta în voie. Chiar pe banii noştri.

Cântecele trupei Karpatia fac referire la revizuirea Tratatului de la Trianon sau refacerea Ungariei Mari. Printre hiturile acestei trupe se numără „Aşa a fost! Aşa va fi!", „Unde sunteti, secui?", „Cu foc, cu fier", „Rosu, alb, verde" sau „Să piară Trianonul!".

Karpatia

Festivalul Insula Secuiască este organizat de administraţia locală şi Consiliul Judeţean Covasna. La ediţiile anterioare ale festivalului au participat liderii extremiştilor de la Jobbik sau HVIM.

Liderul HVIM, Toroscai Lazlo, arestat la Budapesta pentru posesie de materiale pirotehnice la o întrunire FMI, se află printre invitaţi.
Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, consideră că este necesară modificarea legislaţiei astfel încât să fie interzisă în România finanţarea din bani publici a manifestărilor cu caracter extremist ori neorevizionist.

"Acest eveniment reprezintă expresia unei legislaţii extrem de permisive atât în ce priveşte manifestările de extremă dreapta, cât şi manifestările neorevizioniste. Am înţeles că formaţia Karpatia este interzisă în Slovacia, dar în momentul de faţă instituţia Prefectului nu poate interveni pentru a interzice concertul ori alte componente cu caracter extremist sau neorevizionist din cadrul festivalului (...) E nevoie de modificarea legislaţiei pentru a se interzice autorităţilor locale să finanţeze sau să-şi dea concursul la organizarea unor manifestări neorevizioniste sau de extremă dreaptă şi voi face propuneri în acest sens. Extremismul este condamnat peste tot în Europa (...) Contractul încheiat în luna mai cu fostul primar, când eu încă nu eram prefect, s-a pus în executare de la sine, iar în acest moment nu avem ce face decât să luăm măsuri pentru asigurarea ordinii publice, conform legii (...) Dar consider că este grav că o autoritate a administraţiei publice locale a întreţinut, şi probabil mai sunt şi altele care întreţin, relaţii cu extrema dreaptă şi organizaţii neorevizioniste", a declarat Codrin Munteanu, pentru Agerpress..

Concert Târgu Secuiesc 2010.

Potrivit acestuia, în baza contractului semnat în luna mai, Primăria Târgu Secuiesc s-a angajat să pună la dispoziţie tabăra şcolară de la Cătruşa, aflată în administrarea Grupului Şcolar "Berde Aron", băncile şi scena pentru concertele care vor avea loc în cadrul acestui festival.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite