Traian Băsescu nu-l mai înghite pe omul de afaceri Ioan Neculaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bossul de la FC Braşov, Ioan Neculaie, a intrat în vizorul preşedintelui Traian Băsescu, după ce a declarat public că vrea să îşi mute afacerile în Bulgaria, pentru că impozitul pe profit este doar 10%, faţă de 16%, cât este acum în România, şi pentru că şi-a exprimat nemulţumirea faţă de politica dusă de Guvern faţă de mediul de afaceri.

Băsescu a ţinut să menţioneze, într-o emsiune la TVR, că un "magnat", Ion Nicolae, i-a produs "un resentiment puternic", când a declarat că vrea să plece în Bulgaria pentru că acolo cota unică e de 10%.

"Am să vă dau un exemplu de om care mi-a produs un resentiment puternic. Un preşedinte n-are voie să aibă resentimente faţă de cineva, dar o să vă spun despre unul imediat. (...) Vă spuneam de un domn pe care l-am auzit zilele trecute, de altfel e o pleiadă de domni, mai ales în criză, el se numeşte Nicolae, un cetăţean de pe la Braşov, altfel se pare mare miliardar, că el se mută în Bulgaria. Domne, trebuie să ai un tupeu extraordinar să faci astfel de afirmaţii, că acolo cota unică e 10% şi în România e 16% şi el se mută în Bulgaria", a susţinut Traian Băsescu.

image

În acest context, şeful statului a ţinut să-l întrebe pe omul de afaceri dacă nu-i e ruşine să facă astfel de afirmaţii în condiţiile în care în România a beneficiat de preţuri mici la gazele naturale.

"Păi bine, domnule Nicolae, da' de câţi ani primeşti gaze mai ieftin decât toată populaţia nu ţi-e ruşine? Te duci cu gazele alea în Bulgaria? În Bulgaria o să plăteşti 380 de dolari pe mia de metri cubi", a spus Băsescu, uitându-se în cameră.

Ioan Neculaie este patronul FC Braşov şi al grupului de firme Prescon, care cuprinde, printre altele, şi platforma industrială Roman SA. La ultimele alegeri parlamentare, el a candidat din partea PDL pentru un post de senator, la nivelul municipiului Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite