Încă o amânare în procesul prefectului Ion Gonţea. Martorii refuză să vină la instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 15 martori citaţi pentru audieri joi, doar unul s-a prezentat la Curtea de Apel Iaşi, unde are loc procesul în care este judecat prefectul Braşovului, Ion Gonţea.

Ceilalţi au fost din nou citaţi pentru următorul termen al procesului. În total, 80 de martori trebuie să ajungă la Curtea de Apel Iaşi. Procesul va continua pe 6 martie. Ion Gonţea, este acuzat de fals intelectual şi favorizarea infractorului.
Prefectul Ion Gonţea este cercetat în legătură cu trei acte notariale întocmite, în perioada în care activa la biroul său de specialitate din Braşov.

Afaceri imobiliare

În perioada 1995-2001 au fost vândute către magistraţi, poliţişti, oameni politici, afacerişti sau ziarişti peste 6 .000 de spaţii imobiliare de către RIAL Brasov, societate aflată în subordinea Consililui Local, la preţul de piaţă a acestora din ....1989. Printre beneficiari, atunci s-a numărat şi societatea ,,Condor" condusă la vremea respectivă de către Nicolae Dogar, fost consilier local PSD în mandatul 2000-2004, şi Traian Popelea.
Gonţea a recunoscut că prin firma sa notarială s-a efectuat vânzarea unui teren aparţinând firmei Condor de către Dogar unor alte persoane cercetate, dar prefectul a susţinut că ,,nu mă interesează ce alte acţiuni mafiote a făcut sau poate nu a făcut acesta".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite