Harta Reciclării la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:hartareciclarii.ro
Foto:hartareciclarii.ro

Asociația non-profit ViitorPlus, cu sustinerea GDF SUEZ Energy Romania, lanseaza oficial weekendul acesta Harta Reciclarii Brasov.

Harta este un instrument util tuturor celor care doresc sa recicleze si vor sa afle unde pot lasa diverse tipuri de deseuri (de la hartie si plastic, anvelope, ulei, telefoane, becuri si multe altele).

Participantii la eveniment vor primi Harta Reciclarii pentru Municipiul Brasov tiparita pe hartie reciclata, vor lua parte la diferite ateliere de transformare a reciclabilelor in obiecte utile sau de arta, si se vor putea inscrie la tombola cu premii in valoare de 1.000 de lei, conditia de participare la tombola fiind aducerea a cel putin unui deseu reciclabil.

Una dintre activitatile inedite va fi duminica de la ora 10:30 si poarta denumirea "Eu capacesc. Tu capacesti. Noi capacim. Voi capaciti?". Invitam cat mai multi brasoveni cu dopuri de la sticle pentru o activitate surpriza prin care sa arate tuturor ca Brasovenii recicleaza.

Romania colecteaza anual doar 1% din deseurile municipale in vederea reciclarii acestora, in conditiile in care tinta tarilor membre ale Uniunii Europene este de a recicla 50% din deseurile municipale (care sa includa cel putin hartia, metalul, plasticul si sticla) pana in 2020 Exista si tari europene aflate foarte aproape de atingerea acestei tinte: Germania colecteaza selectiv si recicleaza 45% dintre deseurile municipale, Belgia 40% si Slovenia 39%.

Program eveniment:

Sambata 22 septembrie

Ora 13:30 - 14:00 Cum reciclam Plasticul? Atelier de educare
Ora 16: 00 16:30 - Cum reciclam Hartia? Atelier de educare
Ora 17:00 - 19:00 - Atelier de pictura pe sacosa de Panza. Vino si tu sa-ti inlocuiesti punga de plastic cu Sacosa de Panza. Apoi poti sa o personalizezi asfel incat sa te bucuri de fiecare data cand o porti


Duminica 23 septembrie

Ora 10:30 - 11:30 Lansare oficiala Harta Reciclarii si Capaceala in actiune
Ora 13:30 - 14:30 Cum reciclam Plasticul/ Aluminiu/ Hartie? Atelier de educare
Ora 16: 00 17:00 - Atelier de realizare de portofel din materiale reciclate
Ora 17:00 - 19:00 - Atelier de pictura pe sacosa de Panza.
Ora 19:00 Tragere la sorti a Castigatorului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite