Firmele se „bat pentru pasajele“ Braşovului. Miza:lucrări de zeci de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două firme s-au arătat interesate să dubleze pasajul Fartec, iar alte două se luptă că câştige lucrăriled e reparaţii ale pasajului de pe Calea Făgăraşului

Primăria evaluează ofertele depuse la ambele licitaţii urmând să decidă cui va încredinţa fiecare contract de execuţie. Pentru un alt podeţ din municipiul Braşov, aflat pe strada Hărmanului, primăria a desemnat deja, în urma unei licitaţii, firma care se va ocupa de proiectarea lucrării.

„După finalizarea acestei etape vom organiza şi licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie", a declarat purtătorul e cuvînt al primăriei municipiului Braşov, Sorin Toarcea, citat de monitorulexpres.ro.

Investiţie de 23,5 milioane de lei

Valoare investiţiei în cazul dublării pasajului Fartec este de 23,5 milioane de lei, bani europeni. Lucrările vor dura 2 ani. Practic pasajul va avea două benzi pe sens.

Proiectul va contribui la dezvoltarea capacităţii rutiere pentru traficul ce se desfăşoară pe B-dul Griviţei şi Calea Feldioarei (DN13 / E60) şi, în general, pe arterele rutiere din nordul municipiului Braşov. Totodată, prin conectarea cu artera Est-Vest ce se va dezvolta în cadru Zonei Economice Coresi, prin execuţia Pasajului str. Independentei si Drumul de acces Coresi, se va crea o bună oportunitate de legătură a acesteia, dar şi a estului municipiului Braşov (zona Timiş-Triaj de pe str. Hărmanului şi DN11-Brasov-Tg. Secuiesc), cu nordul şi vestul Zonei Metropolitane Braşov prin Cartierele Bartolomeu şi Stupini. Investiţia va contribui la descongestionarea circulaţiei în zona de nord a municipiului şi reducerea semnificativă a timpilor de deplasare.

Alte două pasaje reabilitate

Pasajul rutier de pe Calea Făgăraşului va fi reabilitat cu 3,6 milioane de lei. Licitaţia este în curs de validare. Finanţarea este de la bugetul local. Practic pasajul va intra în reparaţii capitale, de la refacerea carosabilului şi până la montarea de borduri noi.
Şi pasajul mic de pe strada Hărmanului va fi reparat. Investiţiile vor costa 4,4 milioane de lei plus TVA, iar banii sunt de la bugetul local. După începerea lucrărilor se vor introduce restricţii de circulaţie, astfel se va circula pe o singură bandă pe sens.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite