Finanţări de sute de mii de euro pentru fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov anunţă că în perioada 14 aprilie - 31 mai 2012 va fi lansat un program european de sprijinire a fermierilor. Femierii pot primi maxim 160.000 de euro.

Beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, IMM-urile etc. Prin această măsură se pot finanţa lucrări de construire şi modernizare a clădirilor utilizate pentru producţia agricolă, a infrastructurii rutiere interne sau de acces din domeniul agricol, a fermelor de taurine pentru producţia de lapte sau serelor, scrie bzb.ro.

De asemenea, se pot finanţa achiziţiile de tractoare noi, combine de recoltat, maşini, utilaje, instalaţii, echipamente şi accesorii, echipamente şi software specializate, precum şi înlocuirea

Înlocuirea plantaţiilor viticole din soiuri nobile ajunse la sfârsitul ciclului biologic de producţie plantaţiilor de pomi, arbuşti fructiferi şi căpşuni sau înfiinţarea pepinierelor de viţă de vie, pomi fructiferi şi arbuşti.

Totodată, vor fi finanţate şi investiţiile pentru producerea şi utilizarea durabilă a energiei din surse regenerabile în cadrul fermei, pentru înfiinţarea de culturi de specii forestiere cu ciclu de producţie scurt şi regenerare pe cale vegetativă, în scopul producerii de energie regenerabilă, dar şi investiţiile în apicultură, scrie bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite