Festival medieval în Cetatea Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cavaleri, domnite, sabii, halebarde, scuturi, coifuri, camasi de zale, corturi si turniruri sunt cateva din ingredientele de baza festivalului medieval.

Festivalul durează până duminică. Sâmbătă, de la ora 13.00 se va organiza o paradă pe străzile din oraş.

Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov este unic, in primul rand, datorita faptului ca implica in structura si in organizarea sa unul dintre ordinele cavaleresti cele mai vechi si respectate care au existat vreodata in istoria medievala - Cavalerii Ordinului Sfantului Ioan din Ierusalim, sau Cavalerii Ioaniti, cunoscuti, mai simplu, drept Cavalerii de Malta.

Vzitatorii vor fi martori la evenimente şi manifestări medievale precum: turniruri cu cai, lupte cu spada între cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea suliţei, mânuirea spadelor, lupta supremă pentru cucerirea mâinii frumoasei prinţese, teatru şi jocuri medievale pentru copii şi adulţi.

Programul evenimentului
SÂMBĂTĂ 23 IUNIE 2012

Ora 10:00 Ceremonie şi activităţi specifice Ordinului Nostru la care participă numai Nobilele Doamne şi Nobilii Cavaleri (ţinută de ceremonie; pentru doamne sugerăm încălţăminte confortabilă pentru paradă)
Ora 13:00 Un reprezentant al autorităţilor locale şi unul al Marelui Priorat Autonom, Ospitalier, Spiritual şi Militar al SOSJJ - Cavaleri de Malta - vor rosti un discurs în piaţa din centrul Oraşului Râşnov
Ora 13:30 Parada Cavalerilor de Malta care porneşte din Centrul Oraşului către Cetatea
Râşnov, urmată de vizitarea Cetăţii
Ora 14:30 Program liber în tabăra medievală de la baza cetăţii
Ora 19:00 Bal de Caritate (ţinută de seară)
Ora 24:00 Transfer restaurant - hotel/pensiune

DUMINICĂ 24 IUNIE 2012
Ora 11:00 Slujba cu ocazia celebrării Sfântului Ioan Botezătorul la Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae Vechi
Ora 12:00 Vizitarea Castelului Bran, pentru a readuce în minte imaginea Reginei Maria a României Mari pe care Ordinul a celebrat-o organizând Festivalul Regina Maria Balcik. Turul este unul pregătit pentru Cavaleri, Doamne şi pentru invitaţii acestora. Ghidul ne va prezenta aspectele commune din istoria Cavalerilor şi a Castelului Bran.
Ora 12:00 Masa de Prânz şi Închiderea Oficială a Festivalului Medieval al Cetăţii Râşnov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite